Autor: dh
Datum objave: 04.10.2020
Komentari:


Dvojica žestokih Hrvata večeras ulaze u ring, Čalić dobio sjajnu priliku

U glavnoj borbi Matchroom Boxing u Milton Keynesu, gradiću blizu Londona, Čalić ima priliku osvojiti profesionalni pojas u poluteškoj kategoriji

Večeras dvojica hrvatski boksača ulaze u ring. Marko Čalić (11-0) će se za WBA pojas u poluteškoj kategoriji boriti protiv Joshue Buatsija (12-0), britanskog boksača rođenog u Gani, dok će su u teškoj kategoriji Alenu Babiću (4-0) suprotstaviti Irac Niall Kennedy (13-1-1).


U glavnoj borbi Matchroom Boxing u Milton Keynesu, gradiću blizu Londona, Čalić ima priliku osvojiti profesionalni pojas u poluteškoj kategoriji.


- Spreman sam i osjećam se dobro, radio sam još bolje - kaže 33-godišnji Čalić uoči večerašnjeg dvoboja.


Puljanin ima sjajnu priliku svima pokazati svoju kvalitetu i  ući među najbolje boksače u poluteškoj kategoriji. 


Njegov šest godina mlađi suparnik je aktualni WBA prvak i osvajač brončane medalje na Olimpijskim igrama prije četiri godine u Riju.


- On je izraziti favorit na kladionicama i to je sjajno. Svi očekuju da izgubim, osim mene i mojeg tima - kaže Čalić i dodaje:


- Ne mogu puno izgubiti, a s pobjedom uzimam sve. Veći je pritisak na Buatsiju, on mora pobijediti i to se očekuje. A još se i bori kod kuće.


Buatsi je  14. na BoxRec ljestvici najboljih boksača, koji je WBA pojas osvojio 2018. protiv Letonca Andrejsa Pokumeika te ga četiri puta uspješno obranio.


Lani je u kolovozu pobijedio Kanađanina Ryana Forda i to mu je bila zadnja obrana naslova.


U jednoj od predborbi nastupit će i naš Alen Babić (4-0) koji će se boriti protiv Nialla Kennedyja (13-1-1). 


Prije nešto više od mjesec dana 29-godišnji Babić je tehničkim nokautom nadjačao Amerikanca Shawndella Terella Wintersa i sada traži novu pobjedu. 


Hrvatski boksač hvali svog sedam godina starijeg suparnika.


- On je dobar čovjek i odlična osoba, baš sjajan dečko i sportaš - kaže Babić, te dodaje kako su prijatelji:


- Iskreno, stvarno će mi biti žao što ću ga morati udarati. On nije tip koji u izjavama vrijeđa i ponižava. Kada to čujem, onda se u ringu pretvaram u ono kakav mi nadimak - Divljak. Tada nastaje kaos. Ovo sada, ne. Bit će lijepa sportska borba u kojoj ću ja pobijediti.


A kako je prošlo vaganje pogledajte OVDJE.


Foto: Screenshot (Twitter, Matchroom Boxing)

836
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Marko Čalić, Alen Babić
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije