Autor: mi
Datum objave: 12.08.2016


Dvostruka olimpijska pobjednica u judu rekla NE MMA-u

Kayla Harrison u četvrtak je u Rio de Janeiru obranila naslov olimpijske pobjednice u judu.

Pobjedom armbarom protiv Francuskinje Audrey Tcheumeo u finalu kategorije do 78 kilograma postala je prva Amerikanka koja je osvajala zlato u judu na dvjema uzastopnim Olimpijskim igrama.


Nakon pobjede 26-godišnja Harrison je najavila povlačenje iz juda.


"Sretna sam. Povlačim se" izjavila je na press konferenciji.

Odmah se postavilo pitanje je li MMA sljedeća destinacija za dvostruku olimpijsku pobjednicu. Ronda Rousey osvojila je borncu 2008. i bila je UFC-ova prvakinja.


"Nakon judo meča rukujete se s protivnikom i zagrlite ga, naklonite mu se da mu pokažete poštovanje. U MMA-u nije tako i ja ne znam jesam li stvorena za to. Ne znam jesam li stvorena za svijet gdje dobivate borbe bazirano na tome koliko ste lijepi i koliko pričate, a ne nužno zbog toga kakvi ste u ringu."


"Za sada ću se fokusirati na to da sam dvostruka olimpijska pobjednica, uživati u trenutku. Nikad ne reci nikad, ali za sada moram reći ne MMA-u."


Harrison je zlato osvojila u kategoriji do 78 kilograma, a UFC trenutno nema tu kategoriju.

"Morat ću razgovarati s trenerom i menadžerom i vidjeti kakve ponude imamo i vidjeti što ću učiniti. Tko ne želi biti bogat i poznat u nekom periodu života?  Ja čeznem za tim. Vidim koliko je očiju upereno u MMA i koliko bi mogla ostvariti s nečim poput toga, tako da je to primamljivo."





Foto: Kyle Terada

1499
Kategorije: Judo, MMA
Tagovi: UFC, Judo
Najpopularnije
Najnovije