Autor: mi
Datum objave: 02.08.2017


Dvostruki olimpijski pobjednik uhićen zbog seksualnog napastovanja djevojčica

Dvosruki olimpijski pobjednik u judu Peter Seisenbacher uhićen je u ukrajinskom Kijevu zbog optužbi za seksualno napastovanje.

Pretpostavlja se da je 57-godišnji Austrijanac prije dolaska u Ukrajinu proveo sedam mjeseci u bijegu u Dubaiju. Ujedinjeni Arapski Emirati nemaju ugovor o izručenju s Austrijom.

Regionalni sud u Beču zatražio je izručenje ubrzo nakon njegovog uhićenja od strane ukrajinske policije.

Seisenbacher se nije pojavio na početku svog suđenja  u Beču prošlog prosinca zbog navodih seksualnih napada na dvije djevojčice koje je trenirao početkom stoljeća. 



Prema tužiteljima navodno zlostavljanje se odvijalo između 1999. i 2004. Žene su podnijele prijavu protiv bivšeg trenera 2013.

Po optužbi, Seisenberger je 1999. seksualno napastovao jednu od djevojčica koja je tada imala 11 godina. Navodno je isto ponovio i 2004. nad 13-godišnjom djevojkom.


Optužen je i zbog pokušaja napada na 16-godišnju učenicu za vrijeme trening kampa u Hrvatskoj 2001.


Ako bude proglašen krivim prijeti mu zatvorska kazna do 10 godina.

Steinbacher je 1998. u Seulu postao prvi judoka koji je osvajao zlato na dvjema uzastopnim Olimpijskim igrama. Prethodno je bio zlatni i u Los Angelesu 1984. u kategoriji do 86 kilograma.

Kao trener vodio je reprezentaciju Azerbajdžana do dva srebra na Igrama u Riju. Bio je i trener austrijske i gruzijske reprezentacije i član je IJF-ove Kuće slavnih.

Objavljena je snimka njegovog uhićenja u Kijevu.



1015
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo
Najpopularnije
Najnovije