Autor: Admin
Datum objave: 27.07.2011
Komentari:
5,00


DŽEVAD POTURAK PROTIV ALAINA NGALANIJA

Borba u Las Vegasu

BH borac Dževad Poturak protiv Alaina Ngalanija će se boriti za titulu svjetskog K1 prvaka...

 

Bosanskohercegovački K1 borac Dževad Poturak 30. kolovoza nastupa u Las Vegasu protiv Alaina Ngalanija iz Hong Konga u borbi za pojas svjetskog K1 prvaka po IKA verziji.

 

Dosadašnji nastupi na priredbama u Amsterdam areni, Seul top 16, Grand prix Tokio, te Grand prix Honk Kong, kvalificirali su Poturka za poziv iz Las Vegasa.

 

-          Ovaj nastup je rezultat moje uspješne karijere. Imao sam jedinstvenu priliku da nastupim na najvećim K1 turnirima na svijetu. Ovo je moj prvi nastup u Americi. Ngalani je proslavljeni svjetski K1 borac. Za mene je velika čast da sam dobio poziv za ovaj meč. -  izjavio je Poturak.

 

IKA je najpopularnija verzija u kick boxingu u Americi, a Las Vegas predstavlja jednu od najvažnijih svjetskih destinacija za K1.

 

-          Pripreme su pri kraju. Intenzivno treniram već dva mjeseca za ovaj meč. Potpuno sam spreman i psihički i fizički da dobijem meč. Ukoliko se vratim s pojasom svjetskog prvaka bio bi to moj najveći uspjeh u karijeri. Moj tim je napravio sve potrebne analize protivnika, pripremili smo taktiku i potpuno sam uvjeren u svoju pobjedu. - dodao je Poturak.

2941
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Kickboxing, K-1, Dževad Poturak
Komentari
# 2 Dana 30.07.2011 - 02:22 Bauk ... je rekao/la:
Bogami...
 
# 1 Dana 29.07.2011 - 20:04 ddd ... je rekao/la:
ddd
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije