Autor: Slobodan Mufić
Datum objave: 22.03.2013
Komentari:
3,00


EKSKLUZIVNO IZ BERLINA

Sauerland: Moja su vrata Željku uvijek otvorena

Mavrović i njemački promotor Wilfried Sauerland u Berlinu započeli razgovore oko Željkova povratka u ring

 

Iz Berlina Slobodan Mufić

 

Željko Mavrović i njegov nekadašnji promotor Wilfried Sauerland započeli su u petak u Berlinu razgovore oko njegova povratka u boksački ring. Njemački biznismen vodio je karijeru hrvatskog teškaša od prvog profesionalnog meča 1993. do posljednjeg protiv Lennoxa Lewisa u rujnu 1998. godine i logično je da se Mavrović odlučio prvo pokucati na njegova vrata.

 

„Nisam pristalica povratničkih mečeva, bez obzira o kome se radi i o kakvim se motivima. I neke velike njemačke zvijezde nudile su mi suradnju oko njihovih povratničkih planova, ali uvijek sam zazirao od toga. Međutim, Željku su uvijek otvorena vrata mojih boksačkih dvorana i rado bih ga vidio na sparinzima u Berlinu. Svakako ću još razgovarati sa Željkom i sa svojim suradnicima, te se nadam da ću ga moći preporučiti svojim sinovima i nasljednicima Kalleu i Nisseu“ – rekao je 73-godišnji boksački promotor.

 


 

Sastanak Mavrovića i Sauerlanda u njegovu boksačkom kampu uz berlinski Olimpijski stadion održan je iza zatvorenih vrata i potrajao je nešto manje od pola sata. Detaljnije razgovore hrvatsko-njemački dvojac vodit će u subotu navečer u Magdeburgu, tijekom boksačkog eventa u Sauerlandovoj organizaciji. U naslovnom meču Arthur Abraham i Robert Stieglitz boksaju za WBO svjetski naslov u supersrednjoj kategoriji.

 

„Wilfried me primio zaista srdačno, no s obzirom na njegove obveze u Magdeburgu nismo imali vremena za konkretniji dogovor. Zadovoljan sam prvim razgovorima, važno je da smo ponovno uspostavili kontakt i podsjetili se na nekadašnju uspješnu suradnju. Uvjeren sam da moja priča ide u pozitivnom smjeru“ – rekao je Željko Mavrović, koji se početkom ove godine odlučio aktivirati nakon više od 14 godina boksačke stanke.

 

Izvjesno je, dakle, da će najpopularniji hrvatski boksač uskoro sa svojim trenerom Vladom Božićem uskoro ponovno krenuti put Berlina.

2319
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Željko Mavrović
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije