Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 04.12.2018


Emil Markić: Prvi cilj je osvojiti WBO europski naslov, a nadam se da ću boksati bar do 40 godine

Emil Markić (28-2, 23 KO) u subotu se u njemačkom Hamelinu bori za WBO naslov prvaka Europe u poluteškoj kategoriji.

35-godišnji Mostarac u ring ulazi s dvije godine starijim Nijemcem Kavinom Gebhardom (18-1, 8 KO). 


Naslov je upraznio Britanac Anthony Yarde koji drži i interkontinentalnu titulu ove federacije.

"Možda moj protivnik nema baš puno nokauta, ali mislim da je ipak čvrst borac i da njegovu snagu ne smijem potcijeniti u ringu. Mi smo se uglavnom dobro pripremili i spremni smo na sve moguće scenarije"
rekao je Markić u razgovoru za Cro Ring.




- Kakve Vam se mogućnosti otvaraju osvajanjem ovog naslova, odnosno koliki put bi Vas još čekao do eventualne borbe za naslov koji trenutno drži Kolumbijac Eleider Alvarez?

"Osvajanjem ovog naslova automatski ulazim među prvih 15 izazivača po WBO verziji. Tako da bih uz malo sreće mogao i odmah dobiti priliku boksati  s Eleiderom Alvarezom. Mada tu ima puno drugih stvari koje igraju veliku ulogu. Od marketinških stvari do ugovora koji on i Kovalev imaju za revanš. Uglavnom je to sve dosta komplicirano, ali ta borba bi mi s ovom pobjedom bila uglavnom veoma blizu."


- Gdje ste odradili pripreme i s kim ste sparirali tijekom trening kampa?

"Pripreme sam odradio u boksačkom klubu Mostar gdje inače i treniram skoro čitavu svoju karijeru i također u teretani Bodyzone gdje uglavnom radim treninge snage. Imao sam dosta sparing partnera, uglavnom sve iz klubova iz Hercegovine i našeg kluba BK Mostar. Svim tim momcima, a ima ih mnogo, sam na tome veoma zahvalan."




- U svibnju ste osvojili WBF naslov, imate li možda planove ili konkretnije informacije u vezi tog pojasa?

"Osvajanjem WBF pojasa gdje sam dobio favoriziranog borca iz Njemačke Denisa Liebaua koji je do tada imao skor od 23-1 (21 KO) i bio bolje rangiran od mene otvorila su mi se vrata upravo za ove najveće titule koje me dovode u polozaj da se borim za jednu od četiri velike svjetske titule. Taj WBF naslov je još uvijek u mom vlasništvu i ako sada pobijedim mogao bih ga braniti na idućoj priredbi, ali to ćemo još sve vidjeti. Prvo da ovo prođe sve kako treba pa ćemo lako dalje."




- Prošle godine ste se borili na Novom Zelandu za WBO internacionalni naslov u poluteškoj kategoriji protiv Umara Salamova u uvodnom dijelu priredbe Parker-Cojanu. Kakvo je iskustvo bilo nastupati na priredbi na kojoj se boksa za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji?

"Bila mi je velika čast sudjelovati na tako velikoj priredbi. Osim toga boksao sam na još dvije priredbe od Marca Hucka na kojima se on borio za svjetsku titulu tako da mi to više ništa nije strano ili novo."

- Dugo ste u boksu. Profesionalac ste od 2012. Koje su vam daljnje ambicije i koliko dugo planirate boksati?

"Prvi cilj nam je u subotu osvojiti WBO europsku titulu, pa onda ce nam cilj biti WBO svjetska titula. Volio bih boksati što duže. Još uvijek se osjećam dobro, čak i puno bolje nego u mlađim danima i nadam se da ću boksati bar do 40 godine ako ne i duže. Uglavnom sebe i poslije borilačke karijere vidim u sportu, tako da ću vjerojatno koliko god bude moguće duže ostati boksačkim vodama."



919
Kategorije: Boks, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Boks, Emil Markić
Najpopularnije
Najnovije