Autor: mi
Datum objave: 09.05.2019


Errol Spence protiv Portera u meču za ujedinjenje naslova

IBF-ov prvak u velteru Errol Spence Jr. (25-0, 21 KO) u sljedećoj će se borbi boriti protiv WBC-ovog prvaka Shawna Portera (30-2-1, 17 KO).

Meč za ujedinjenje naslova svjetskog prvaka održat će se 3. kolovoza u njujorškom Barclays Centeru.

 

29-godišnji Spence u posljednjoj borbi u ožujku uvjerljivom jednoglasnom odlukom porazio je Mikeya Garciju koji se podigao dvije težinske kategorije kako bi izazvao IBF-ovog prvaka u njegovoj trećoj obrani naslova.


Porter je također boksao istog mjeseca i teško došao do pobjede podijeljenom odlukom sudaca protiv obveznog izazivača s Kube Yordenisa Ugasa. To mu je bila prva obrana pojasa kojeg je osvojio prošlog rujna pobjedom protiv Dannyja Garcije jednoglasnom sudačkom odlukom.


Porter je jedine poraze u karijeri doživio od Kella Brooka većinskom odlukom 2014. kada je izgubio IBF-ov naslov u velteru, a drugi u lipnju 2016. jednoglasnom odlukom u meču za WBA naslov od Keitha Thurmana.


WBA prvak Thurman u sljedećoj bi se borbi trebao sastati s Mannyjem Pacquiaom. Borba bi se mogla održati 20. srpnja, ali to je još uvijek upitno zbog Pacquiaovih političkih obveza.


Meč Spence-Porter neće biti na pay-per-viewu u Americi već će ga prenositi Fox. Spenceova borba s Garcijom prodala je 360 000 PPV prijenosa, a borbu je uživo na stadionu u Arlingtonu pratilo 47 000 gledatelja.





Foto: Frank Micelotta

538
Kategorije: Boks
Tagovi: IBF, WBC, Errol Spence Jr.
Najpopularnije
Najnovije