Autor: Admin
Datum objave: 26.04.2012
Komentari:
5,00


ETLINGER U KINI ŽELI IZBORITI OLIMPIJSKE IGRE

Veliki potencijal mladog hrvača

Mladi hrvatski reprezentativac Dominik Etlinger u subotu će u Kini pokušati izboriti mjesto na Olimpijskim igrama u Londonu u kategoriji do 66 kilograma...

 

U tijeku priprema za Europsko juniorsko prvenstvo koje će se održati u gradu Zagrebu za dva mjeseca Dominik Etlinger će nastupiti i na kvalifikacijskom turniru u Kini koji se održava ove subote.

 

"Još sam uvijek junior i ne želim previše očekivati u kvalifikacijama za OI. Znam da vrijedim, a ako Bog da, možda se na kraju i kvalificiram što bi bio odličan rezultat. Moj je primarni interes ipak juniorsko Europsko prvenstvo koje će se za dva mjeseca održati u Zagrebu. Konkurencija je užasno jaka i doslovno svatko svakoga može pobijediti, a ja se nadam da ću uzeti jednu od medalja. Želja je da odem do kraja i okitim se zlatom", izjavio je Etlinger za Hrsport.

 

Dominik Etlinger hrvanjem se počeo baviti 2002 godine. Prvi trener mu je bio Damir Pekas. U karijeri,Dominik je promjenio nekoliko trenera (D. Pekas,G. Plavec,I. Vračan,M. Baić,T. Vukelić,T. Pisačić,P. Mazinjanin).

 

Od 2010. godine Dominik nastupa u 1.HHL.. Sezone 2010/2011 nastupao je za Hk Vindija iz Varaždina, a ove sezone nastupa za HK Lika iz Zagreba.

 

Najbolji rezultati na domaćim natjecanjima:

 • 3 puta kadetski prvak Hrvatske

• 4 puta juniorski prvak države

• 2 puta seniorski prvak države GR načinom  (2010. i 2011. godine)

 

Najbolji rezultati na međunarodnim natjecanjima:

 • 3.mjesto na Prvenstvu Europe za kadete 2008. godine (Latvija)

• 1.mjesto na Prvenstvu Europe za kadete 2009. godine (Srbija)

• 2. mjesto na Svjetskom Prvenstvu za juniore 2010. godine, (Mađarska)

 

2006
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje, HHS
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije