Autor: A.B.
Datum objave: 18.11.2013
Komentari:
0,00


EUROCUP ISTRE - REZULTATI

Karate klub Finida oduševio organizacijom turnira - Eurocup Istre

Karate klub Finida iz Poreča organizirao je ove subote (16.11.2013.) već petnaesti po redu, međunarodni karate turnir, EUROCUP ISTRE, u borbama i katama za sve uzraste.

 

Kao i svake godine organizatori su zadovoljili sva očekivanja prisutnih i pokazali kako izgleda vrhunska organizacija jednog međunarodnog karate turnira. Po završetku smo kontaktirali gospodina Mirka Banovića, glavnog organizatora:

 

„Turnir je tehnički bio odlično odrađen. Mi smo se kao organizatori trudili organizirati jedan od najboljih turnira na ovim prostorima i vjerujem da smo u tome uspjeli. Eurocup Istre je konstantno u samome vrhu sa još jednim ili dva karate turnira koji se organiziraju u Hrvatskoj. Uloženo je puno truda i rada u organizaciju samog turnira. Vjerujem kako je i to razlog da nam se borci svake godine vraćaju te imamo kontinuirani broj natjecatelja.“

 

Turnir je mio međunarodnog karaktera i konkurencija je bila izuzetno jaka:

 

„I ove godine imali smo učesnike iz 7 zemalja. Došlo je čak 70 Nijemaca a bili su tu i Talijani i Česi u velikom broju. Što se natjecatelja tiče ove godine je konkurencija bila izuzetno jaka jer su sudjelovali reprezentativci te mnogi nacionalni prvaci.“

 

Turnir sa ovako velikim brojem učesnika je izuzetno teško organizirati i to tako da sve prođe bez poteškoća.

 

„Jako sam zadovoljan sa svime jer je sve prošlo prema planu. Bilo je baš kako smo i očekivali. Suđenja su bila korektna a tomu su pridonijeli međunarodni suci koji su uglavnom sve borbe odlično odradili. Ove godine, kao niti prethodnih, nije bilo nikakvih ozljeda niti intervencija liječnika upravo zato što su suci bili vrhunski.

Organizacija je bila na jako visokom nivou i  truditi ćemo se da to i u budućnosti zadržimo. Bitno je da se na kraju naš trud i rad isplatio jer su nakon turnira svi učesnici zadovoljno naputili dvoranu.“ Rekao je za CRORING gospodin Mirko Banović.

 

 

Ovogodišnji EUROCUP ISTRE održan je u porečkoj dvorani ''Žatika'', okupivši 526 natjecatelja iz 65 klubova i 7 europskih država:  Slovenije, Italije, Austrije, Češke, Slovačke, Njemačke i Hrvatske.

 

Zahvaljujući činjenici da je turnir svake godine, organizacijski i natjecateljski sve kvalitetniji, jer okuplja sve veći broj renomiranih natjecatelja iz zemlje i inozemstva, što govori i činjenica da su i ove godine na turniru nastupili mnogi nacionalni prvaci i reprezentativci svojih država,  uspio se svrstati među vodeće karate turnire u Hrvatskoj,  a Karate klubu ''Finida'' od svih učesnika i ovaj put su upućene čestitke za odličnu organizaciju.

 

Svi učesnici i gledatelji imali su priliku uživati u uzbudljivim borbama i atraktivnom prikazu kata.

 

Nakon cjelodnevnog natjecanja  i na osnovu ostvarenih rezultata, formirao se konačan poredak klubova, te su prva tri mjesta zauzeli:

 

  1. mjesto: Bayerische karate Jugend,  Njemačka
  2. mjesto: Karate klub ''TAD'' Rijeka
  3. mjesto: ASD Noventa, Italija

 

Domaćin, Karate klub Finida, u ukupnom poretku je zauzeo vrlo dobro 13.mjesto.

 

Rezultati se nalaze na slijedećem linku:

 

2013. EUROCUP ISTRE.xls

 

 

 

1908
Kategorije: Karate
Tagovi: Karate
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije