Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


Europsko juniorsko judo prvenstvo

Hrvatska juniorska judo reprezentacija nastupila je 05.-07.10.2007. na pojedinačnom Europskom juniorskom prvenstvu koje se održalo u Pragu. Naš najuspješniji natjecatelj na ovom natjecanju bio je Luka Leško osvojivši 5. mjesto u kategoriji -81 kg.
U sastavu reprezentacije nastupili su sljedeći natjecatelji i natjecateljke:
Juniori
-60 kg Teo Poljak
-66 kg Matija Frlić
-73 kg Dario Franjić
-81 kg Luka Leško
-100 kg Tomislav Đeko
Juniorke
-52 kg Andrea Bekić
-63 kg Vesna Beljić
-70 kg Marija Ćosić
-78 kg Željka Maranić
+78 kg Antonela Mišković

Prvi dan natjecanja na strunjaču su izašli naši predstavnici Teo Poljak (-60kg), Matija Frlić (-66 kg) i Andrea Bekić (-52 kg).
Od Tea Poljaka u prvoj borbi bolji je bio Kopiske Robert (GER) koji je dalje prošao do polufinala, pa je Teo imao priliku dalje kroz popravne borbe. U drugoj borbi Teo je izgubio na koku od Aliev Elnura (EST) i završio nastup na ovom natjecanju.
Matija Frlić izgubio je prvu borbu od  Spiak Alexandera (SUI) koji se nije plasirao dalje, pa Matija nije imao priliku za popravne borbe.
Naša predstavnica u kategoriji -52 kg Andrea Bekić, aktualna kadetska prvakinja Europe, u prvoj borbi bila je bolja od Staravareva Alesie (BLR) savladavši je ipponom. U sljedećoj borbi gubi od Kuzyutina Natalie (RUS) koja kasnije prolazi dalje i osvaja 1. mjesto u toj kategoriji. U popravnoj borbi gubi borbu od Ungureanu Elene Monice (ROM), te se oprašta od daljnjeg natjecanja.
Drugi dan natjecanja bio je uspješniji za našu reprezentaciju, nastupili su naši predstavnici Vesna Beljić (-63 kg), Marija Ćosić (-70 kg), Dario Franjić (-73 kg) i Luka Leško (-81 kg).
Vesna Beljić u prvoj borbi povela je protiv Komlosiova Ivane (SVK), a zatim neoprezno ušla 12 sekundi prije kraja borbe što je protivnica iskoristila kontra bacanjem.
Marija Ćosić povela je bacanjem za yuko protiv Fletcher Megan (GBR), a zatim je u nastavku akcije u parteru ostala u zahvatu držanja iz kojeg se nije mogla izvući.
Od Daria Franjića bolji su bili  Machin Mikhail (RUS) i Idir Farid (FRA).
Naš najuspješniji natjecatelj na ovom natjecanju bio je Luka Leško koji je pobjedama nad Aaserod Eirikom (NOR), Liukaitis Karolisom (Lithuania) i Auspert Thorgalom (BEL) stigao do borbe za finale. U polufinalnoj borbi gubi od  Sedej Aljaža (SLO), a za treće mjesto od Gurbanov Ramina (AZE) i tako ostaje plasiran na 5. mjestu što je izuzetan uspjeh u ovako jakoj konkurenciji.
U nedjelju, zadnji dan održavanja prvenstva od naših su nastupili Tomislav Đeko (-100 kg), Željka Maranić (-78 kg) i Antonela Mišković (+78 kg).
Tomislav Đeko u prvoj borbi pobjedio je ipponom Vulević Nikolu (MNE), a zatim gubi od Ahmadov Hasana (AZE).
Željka Maranić gubi u prvoj borbi od Grabova Elene (RUS) i ostaje bez prilike za popravne borbe.
Antonela Mišković u kategoriji +78 kg, u borbi neizvjesnoj do kraja, gubi od Daher Simone (GER) te se tako oprašta od daljnjeg natjecanja.
 Na kraju, još jednom treba istaknuti uspjeh Luke Leška osvajanjem 5. mjesta na Europskom juniorskom prvenstvu.

4150
Kategorije: Judo
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije