Autor: Admin
Datum objave: 29.08.2013
Komentari:
0,00


EUROPSKO KADETSKO PRVENSTVO - KADETKINJE PRVAKINJE EUROPE

Hrvatska druga u ukupnom poretku

Zadnjeg dana Europskog prvenstva na tatami je izaslo pet hrvatskih predstavnika, tri djevojke i dva decka i ponovno smo zauzeli europska postolja.

 

Helena Mrzljak do 55 kg je u prvom kolu imala predstavnicu Njemacke Ninu Bisercic koju je pobjedila uvjerljivom razlikom 5:3. U drugom kolu u cetvrtfinalnoj borbi predstavnica domacina Rumunjske Ecaterina Zadorojnii nije imala sanse protiv raspolozene Helene koja je pobijedila 11:1 i plasirala se u polufinale. Ni Poljakinja Anna Ttanti nije bila veci problem. Sa 10:5 protiv Poljakinje Helena je usla u finale Europskog prvenstva. U finalu se susrela sa Talijankom Martinom Le Pera i pobjedom 6:1 izborila se za naslov PRVAKINJE EUROPE.

 

 

Ana Dzarmati je u kategoriji preko 59 kg u prvom kolu pobijedila 13:2 fizicki puno jacu Ukrajinku Vladu Narolsku. U drugom kolu u cetvrtfinalnoj borbi protiv Ruskinje Svetlane Burmistrove Ana je otpocetka preuzela vodstvo i borbu zavrsila prekidom u trecoj rundi kod 12:0. U polufinalu docekala ju je Njemica Sophia Karamangiolis. Iako je Ana dala sve od sebe zbog ranije zadobivene ozljede morala je predati borbu Njemici pri rezultatu 10:5 za Njemicu. Ana se sa Europskog prvenstva vraca sa BRONCANOM MEDALJOM.

 

 

Viktoria Pavlovski do 59 kg prolazi uvjerljivo u prvom kolu protiv Ruskinje Anastasie Baklanove 12:11. U drugom kolu u cetvrtfinalu, Viktoria je docekala Dankinju Jasmin Anderson koju je pobijedila na zlatni bod nakon izjednaceng rezultata 8:8. U polufinalu protiv Britanke Simone Abley Viktorija je sa 6:0 usla u finale Europskog prvenstva. U finalu je u borbi sa Austrijankom Martinom Nisandzic Viktoria je odmah preuzela vodstvo i zavrsila borbu sa 11:1 i osvojila titulu PRVAKINJE EUROPE.

 

 

Toni Vidovic u kategoriji do 65 kg u prvom kolu premocno pobjeduje  Moldavca Andreia Godina 13:1. U drugom kolu u cetvrtfinalnoj borbi za medalju Toni je izgubio od Talijana Rubina Bartolomea na zlatni bod nakon izjednacenog rezultata 6:6. Zavrsio je svoj nastup sa plasmanom 5.-8. mjesto.

 

 

Luka Perajica u kategoriji preko 65 kg u prvom kolu je bio slobodan. U drugom kolu u cetvrtfinalnoj borbi vrlo lako prolazi sa 13:0 Islandanina Helgi Valentina Arnarsona. U polufinalnoj borbi nakon izjednacenog rezultata 5:5 Rus Mikita Zhuchkevich je imao vise sportske srece i plasirao se u finale. Luka se vraca sa Europskog prvenstva sa BRONCANOM MEDALJOM.

 

 

U ukupnom poretku zemalja naša reprezentacija je osvojila drugi najbolji ekipni plasman u povijesti održavanja kadetskih europskih prvenstava osvjanjem DRUGOG MJESTA EKIPNO, a HRVATSKA ZENSKA REPREZENTACIJA OSVOJILA JE EKIPNO PRVO MJESTO I NASLOV EUROPSKIH PRVAKINJA.

 

 

SVI POJEDINAČNI REZULTATI NAŠIH KADETA I KADETKINJA NA OVOM EUROPSKOM PRVENSTVU:

ZLATNE MEDALJE

1. BRUNA VULETIĆ - 44 kg

2. ANA TASLAK - 47 kg

3. HELENA MRZLJAK - 55 kg

4. VIKTORIJA PAVLOVSKI - 59 kg

 

SREBRNE MEDALJE

1. NATALIA LOVRIĆ - 29 kg

2. MARKO SAMAC - 49 kg

 

BRONČANE MEDALJE

1. ANĐELA ĆOSIĆ - 41 kg

2. ANA DŽARMATI +59 kg

3. LUKA PERAJICA +65 kg

 

PLASMAN 5.-8. MJESTO

1. LUKA TURKALJ - 33 kg

2. JAN KOLIĆ - 57 kg

3. TONI VIDOVIĆ - 65 kg

 

 

 

 

 

Ovim sjajnim rezultatima naši kadeti i kadetkinje su naplatili sav trud koji su uložili ove godine u treninge i nastupe na natjecanjima.

1588
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo, HTS
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije