Autor: mi
Datum objave: 15.03.2020


Farmer optužuje Furyja da je lagao za njega u slučaju dopinga i da mu za to nikad nije isplaćen obećani novac

Britanske novine Daily Mail vratile su se na slučaj pozitivnog doping testa Tysona i Hughieja Furyja.

Tyson i njegov rođak  prije pet godina bili su pozitivni na doping testu na steroid nandrolon nakon borbi protiv Christiana Hammera, odnosno Andriya Rudenka.

Za prekršaj su optuženi tek 16 mjeseci kasnije, a do tada je Tyson već pobijedio Vladimira Klička i postao svjetski prvak u teškoj kategoriji.

Furyjevi su za pozitivan test okrivili konzumaciju vepra.


Farmer iz Lancashirea Martin Carefoot izjavio je za Daily Mail da je lagao za boksače u postupku, a da mu oni za to nisu isplatili obećani novac,


Carefoot tvrdi da ga je u studenom 2016. posjetio član Furyjevog tima i zatražio od njega da laže tvrdeći da im je on dostavio vepra, iako to nije učinio.


Farmer je 2017. dao dvije potpisane izjave odvjetnicima u kojima tvrdi da je Furyjevima isporučio vepra.

Među njima je i sljedeća: Dobavljao sam razne vrste mesa i iznutrica Timu Fury, uključujući veprove i svinje.

Carefoot sada tvrdi da je sve to laž: „Nikad nisam držao veprove. Nikad nisam ubio divlju svinju.”

Kaže da mu je za pomoć ponuđeno 25 000 funti.

„Jednostavno sam to prihvatio. Cijelo vrijeme su mahali mrkvom ispred mene, tvrdeći da će mi platiti. Kad su stvari postale ozbiljne pred sudom ponudili su mi novce i ja sam pristao na to jer sam na na svoj način mislio da im pomažem.”

Britanska antidopinška agencija (UKAD) na slučaj je potrošila čak 600 000 funti i prijetio joj je bankrot.


Na kraju je pronađeno sporazumno rješenje i dobili su dvogodišnju suspenziju, ali koja je tekla retroaktivno, odnosno u vrijeme dok je Tyson i ovako i onako izbivao iz ringa.


Tyson je vrlo dobro prošao u tom slučaju jer je bio optužen po dvije točke – zbog pada na doping testu u veljači 2015. i odbijanja davanja uzorka za analizu u rujnu 2016.

I u službenom rješenju stoji da je pozitivni doping test rezultat konzumacije nekastriranog vepra ili kontaminiranih suplemenata.


U međuvremenu Tyson Fury se vratio u vrh svjetskog boksa i pobjedom u revanšu protiv Deontaya Wildera ponovno postao svjetski prvak u teškoj kategoriji.


Njegov promotor Frank Warren odbacuje optužbe.

„U to vrijeme ja nisam bio Tysonov promotor. Ove optužbe su potpuno neosnovane i utužive. Imamo posla s čovjekom koji je dokazani lažov” izjavio je Warren.

„Je li Tyson ikad razgovarao s tim čovjekom? Koji je to član Tysonovog tima razgovarao s njim? Vjerujete na riječ lažljivcu. Je li lagao tada ili laže sada? To je čovjek koji je bio voljan lagati pred sudom.”




Foto: PA
979
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, doping
Najpopularnije
Najnovije