Samo za čitaoce Croringa ekskluzivni intervju s najvećim majstorom miješanih borilačkih vještina na svijetu.

" />
Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


FEDOR EMILIANENKO

Ekskluzivni intervju samo za Croring

21. sljedećeg mjeseca će se održati borilačka priredba u organizaciji Kickxoxing Kluba Popovača a priredba će se održati u istomenom gradu. Uoči priredbe donosimo vam intervju s Mihaelom Brezinščakom, članom Kickboxing Kluba Popovača koji živi i trenira u Njemačkoj.

Mihael Brezinščak

croRING: Kako ste se počeli bavit kickboxingom i koliko dugo se bavite ovim sportom?

MIHAEL: Preko mog mlađeg brata Martina počeo sam se zanimati za borilački sport jer nisam želio da on bude jači od mene. U to vrijeme bavio sam se i košarkom, ali zbog bolova u leđima morao sam se opredjelit za jedan sport i odlučio se za kickboxing. Od tada je prošlo trinaest godina.

croRING: Koji su vaši najbolji rezultati u karijeri?

MIHAEL: Moj največi uspjeh je naslov prvaka Njemačke u ful kontaktu kao i tri brončane medalje na hrvatskom nacionalnom prvenstvu.  Jedan od dražih uspjeha mi je i pobjeda nad svjetskim prvakom na državnom prvenstvu u Njemačkoj  sa kojim nakon te borbe nisam ostao u dobrim odnosima, jer on nije mogao podnijeti poraz u ringu.

croRING: Zašto ste izabrali klub iz Popovače za svoju prezentaciju u Hrvatskoj?

MIHAEL: Živim u Njemačkoj, ali moja obitelj potječe iz Repušnice pored Kutine gdje imamo i obiteljsku kuću u koju dolazimo na godišnji odmor. Dolaskom na godišnji odmor upoznao sam Dražena Šalkovića sa kojim sam uspostavio odličnu suradnju koja traje već skoro 10 godina. Tri puta nastupao sam za Popovaču, na državnom prvenstvu u ful kontaktu gdje sam svaki puta osvojio brončanu medalju. U Njemačkoj sam trenirao i sa Pavom Geljićem koji je također trenirao kod Dražena, a neko vrijeme borio sam se i za tursku reprezentaciju, jer u Hrvatsku nisam mogao ući. Vrijeme je da me napokon Popovača vidi i upozna.

croRING: Koje su Vaše prednosti, a koji nedostatci u ringu?

MIHAEL: Svaki borac je dobar onoliko koliko mu to protivnik dopusti. Moj nedostatak je da mi treba 2-3 runde da se «naljutim» na protivnika. U Popovači ću raditi 5 rundi i mislim da će biti dovoljno vremena da deklasiram svog protivnika.

croRING: Što očekujete od meča u Popovači i kakva su Vaša saznanja o potivniku?

MIHAEL: Po rezultatima je puno bolji borac od mene, jer ja nemam toliko nastupa u Njemačkoj i Hrvatskoj, ali mislim da sam iskusniji te da ću mu uspjeti nametnuti svoj stil borbe. Očekujem dobar spektakl za gledatelje i da imam još jednu interesantnu priču za stare dane. NadaM se da ću u toj borbi dati sve od sebe da pobjedim.

croRING: Dali bi voljeli nastupati za reprezentaciju Hrvatske ako bi Vas izbornik pozvao?

MIHAEL: Naravno. Uvijek sam to želio, ali odrastao sam u Njemačkoj gdje i živim. Mogao sam nastupati za njemačku i tursku reprezentaciju, ali moje srce kuca za Hrvatsku i ako se ukaže prilika jedino ću nastupati za svoju domovinu. Nadam se da ću imati još koju priliku, a nastup u Popovači smatran jednom takvom.

croRING: Za kraj, što bi poručili svima koji će Vas doći gledati u Popovaču?

MIHAEL: Očekujem odličnu borbu, pobjedu i dobru zabavu za sve gledatelje.

4126
Kategorije: Intervjui
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije