Autor: mi
Datum objave: 24.04.2018


Fedor: Mir je postao puno veći, ali ne vidim problem u tome

Fedor Emelianenko nikad nije bio ljubitelj drame koja okružuje MMA.

Pogotovo to vrijedi u današnje vrijeme kada većina američkih MMA medija svoje vijesti bazira na svađama boraca srednjoškolskog tipa na Twitteru ili jednostrano prenosi izjave promotora i prihvaća ih kao činjenicu.


I u novoj eri legenda MMA-a ostala je istao kao i u danima najveće slave u japanskom PRIDE-u.


41-godišnji Rus ovog vikenda se u četvrtfinalu Bellatorovog Grand Prixa u teškoj kategoriji bori s bivšim UFC-ovim prvakom Frankom Mirom.

Emelianenko je u debiju za Bellator izgubio nokautom od Matta Mitrionea, dok se 38-godišnji Amerikanac nije borio od poraza nokautom od Marka Hunta u ožujku 2016. nakon kojeg je pao na doping testu.

Fedor je uvijek bio mali teškaš, a i na sučeljavanju s Mirom bila je primjetna razlika u veličini boraca.

"Zapravo, kad sam se sreo s Frankom primijetio sam da je postao puno veći, što znači i da je postao teži. Ali, ne vidim problem u tome. Ne mislim da je veličina veliki problem. Za mene je najvažnija stvar znanje koje borac posjeduje i forma u kojoj se nalazi nakon priprema. Tijekom karijere imao sam puno borbi u kojima su protivnici bili veći od mene" izjavio je na MMA Houru.

Bilo bi lako zamisliti da bi u najboljim danima Fedor uvjerljivo osvojio ovaj turnir, ali ta su vremena prošla.  Još jedan problem koji bi mogao imati je taj što ne pokazuje isti uspjeh u kavezu koji ima u ringu.

"Tijekom ovih priprema radio sam i u kavezu i sparirao sam u kavezu. Frank je bio UFC-ov prvak i naši fanovi već dugo čekaju našu borbu. Mislim da će ovo biti veliki meč za mene, a mislim i da će cijela priredba biti sjajna."


Pobjednik u polufinalu ide na Chaela Sonnena koji je eliminirao Quintona Jacksona. Fedor ne razmišlja o njegovom trash talku i igricama koje bi mogao izvoditi uoči njihovog eventualnog dvoboja.

"Mislim da ne moram odgovarati na ništa vezano uz Sonnena i ono što je on govorio o meni. O tome možemo razgovarati nakon borbe s Frankom Mirom. Prvo to moramo završiti i ako bude Božja volja zatim ću se boriti s Chaelom Sonnenom."



Bellator 198:

Fedor Emelianenko vs. Frank Mir
Emmanuel Sanchez vs. Sam Sicilia
Rafael Lovato Jr. vs. John Salter
Neiman Gracie vs. Javier Torres

Dillon Danis vs. Kyle Walker


1111
Kategorije: MMA
Tagovi: Fedor Emelianenko, Frank Mir
Najpopularnije
Najnovije