Autor: mi
Datum objave: 26.12.2019


Fedor: Ne mogu reći da je zadnja borba mog brata bila cirkus jer bi to bila uvreda za cirkus

Legendarni Fedor Emelianenko još će se jednom vratiti na borilište u Japanu gdje je stekao svjetsku slavu.

43-godišnji Rus ovog se vikenda u Saitama Super Areni bori sa svojim suborcem iz slavnih dana PRIDE-a Quintonom Jacksonom.
Zajedno su nastupali a više PRIDE-ovih priredbi, a sretali su se i po Americi.



"Puno puta smo se sretali u Americi i odnos je uvijek bio topao, prijateljski, ali to je samo sport" izjavio je Fedor.


Govorio je i o testiranju u Bellatoru. Rekao je da je prije i poslije svake borbe bio testiran od strane sportske komisije, dok za borbe u Rusiji nije bio testiran prije već samo poslije mečeva.


Rekao je i da obično ne voli davati intervjue za ruske medije jer se njegove riječi često izvrću.


Iako mu to nije običaj progovorio je i o svom bratu Aleksanderu s kojim ne priča od 2017. Mlađi Emelianenko u studenom je u boksačkom meču nokautirao snagatora Mikhaila Koklyaeva.


"To nije bio sport. To je antisport. Ne bih rekao da je to bio cirkus jer bi to bila uvreda za cirkus. Molim se da taj čovjek napokon pronađe sebe. Za mene je mrtav. Da promijenim mišljenje morao bi se iskupiti ljudima koje je fizički zlostavljao i prevario za novce. Aleksander ima dovoljno godina i umoran sam od toga. Žao mi je ljudi za koje se čini da su mu bliski."


Koliki je novac motiv za nastavak karijere?


"Hvala Bogu imao sam dugu karijeru i tijekom tog vremena sam dobro zaradio. Danas je to moj posao. I radim kako bih zaradio velike novce i novac je dio motivacije jer njime prehranjujem obitelj. Moram raditi i zarađivati. Reći da novac ne igra ulogu ne bi bilo istinito zato jer svaki čovjek želi dobar posao. Ja imam dobar posao koji volim."


Izjavio je da je i nakon posljednje borbe protiv Ryana Badera obavio operaciju koljena.



2064
Kategorije: MMA
Tagovi: Fedor Emelianenko, Alexander Emelianenko
Najpopularnije
Najnovije