Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


Fedor pobijedio na Svjetskom Sambo prvenstvu

Fedor Emelianenko je osvojio prvo mjesto na 31. Svjetskom Combat Sambo prvenstvu u Pragu 10. studenog. Radi se konkretno o varijanti Samboa koja se zove "Combat Sambo" i vrlo je slična MMA borbama (Mixed Martial Arts). Do pobjede se može doći zahvatom, a boduju se bacanja i aktivnost.

Fedor je prije dvije godine osvojio isto prvenstvo također u Pragu. Kao bivši prvak nije morao prolaziti kroz sve kvalifikacije, te su bile dovoljne 3 borbe da dođe do titule. Međutim čak se niti 3 borbe nisu dogodile.

Prvi protivnik, 100kg težak Uzbekistanac nije uopće došao na prvenstvo te je Fedor automatski išao dalje. Jedina borba je bila sa drugim protivnikom iz Bugarske koji je vrlo brzo izgubio gušenjem. U finalu je Fedoru trebao biti protivnik iskusan Ukraijnac koji također nije došao na borbu.

Sambo natjecanje je bilo najposjećenije do sada - 780 natjecatelja iz 48 zemalja. Prisustvovanje na ovom tipu natjecanja je bilo jedno od točaka zbog kojih Fedor nije sklopio ugovor sa UFC-om, nego ga je sklopio sa M-1 Global.

 

1532
Kategorije: MMA
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije