Autor: Admin
Datum objave: 31.07.2011
Komentari:
4,94


FEDOR SMATRA DA JE SUDAC POGRIJEŠIO

Prerano prekinuo borbu

Fedor Emelianenko je nakon poraza od Dana Hendersona osudio prerano prekidanje borbe suca Herba Deana...

 

Emelianenko, borac koji je bio nedodirljiv posljednjih 10 godina, doživio je treći uzastopni poraz. Vjeruje da je sudac Herb Dean prerano zaustavio borbu čime je Dan Henderson upisao važnu pobjedu u svojoj MMA karijeri.

 

Kada su pitali Fedora da li smatra da je Dean, najbolji sudac u mješovitim borilačkim vještinama, napravio pogrešku Fedor je odgovorio potvrdno.

 

-          Čini mi se da je pogriješio, objektivno. Bio sam spreman za nastavak borbe. – rekao je Fedor.

 

U mješovitim borilačkim vještinama sudac je dužan zaustaviti borbu ukoliko se borac ne može obraniti. Henderson je udario Fedora u bradu i nakratko se činilo da je ostao bez svijesti ali se brzo vratio ali tada je već bilo kasno jer je Dean zaustavio borbu.

 

-          Vidio sam priliku za odličan aperkat kada je bio rukama i koljenima na podu i to ga je bacilo. Mislim da nije očekivao nešto takvo u to vrijeme. – rekao je Henderson.

3194
Kategorije: MMA
Tagovi: MMA, Strikeforce, Fedor Emelianenko, Dan Henderson
Komentari
# 10 Dana 04.08.2011 - 17:25 maeda ... je rekao/la:
sudija je trebao da opomene Henda da ne udara u potiljak i vrat, pusti Fjodora da se oporavi i da nastavi borbu,al realno gledano,i Hendu i sudiji je proradio adrenalin i nisu mogli da se iskontrolišu,što im i nije za zameriti obzirom da je u kavezu atmosfera mnogo jebenija nego u ringu.takođe tu je i osćaj iščekivanja jer svi žele da vide Fjodora nokautiranog,ne pričam o bilo kakvim zaverama,ali za ovakav meč Big Džon je trebao biti sudija..ovaj sudija nije nimalo pomogao time što stavio koleno Fjodoru na stomak,iako se čovek čak i u toj situaciji relativno brzo okrenuo na leđa.neki imaju ovakvo neki onakvo mišljenje,ja gledam i Hendove i Fjodorove mečeve još od Prajda,oni likovi imaju podjednak uticaj na MMA i obojcu ih gotivim i zato i mislim da je ovakav fajt zaslužio da duže traje.svi smo gotivili Prajd jer su se događale neviđene stvari, prava bacanja, ratovi u parteru i preokreti, a ne samo double leg obaranje i zabadaj gde stigneš..kao što je Silva Fjodora zakucavao, osim u glavu prvih par minuta u parteru, uglavnom po ramenima leđima i grudima. to sport nije. Hendo vs Fjodor revanš sledeće dine
 
# 9 Dana 02.08.2011 - 13:19 pecho26 ... je rekao/la:
Ne nazalost ja ne drkam na borce ko ti. uuuups na KUKAreema mislim bt pauk jedi govna ahhahaha
 
# 8 Dana 02.08.2011 - 10:57 Bauk ... je rekao/la:
Gdje si Pecho glavata nakazo, jel ti se digo na Fedora a?
 
# 7 Dana 01.08.2011 - 22:25 pecho26 ... je rekao/la:
evo opet ovg blesavog pauka,ajde "bre " suti,i ovdje dajes blesave komentarre jebbo te overeem u guzicu
 
# 6 Dana 01.08.2011 - 22:11 Bauk ... je rekao/la:
Daj ne glupirajte se, nije znao gdje se nalazi a ne da nastavi. Da je sudac pustio borbu Fedor bi zavrsio gore nego Mirko od Gonzage.
 
# 5 Dana 01.08.2011 - 18:17 User ... je rekao/la:
Osobno mislim da je sudac prerano prekinuo borbu,s njegovog stajalista fedor je bio ugrozen ali mislim da je fedor mogao nastaviti..
 
# 4 Dana 01.08.2011 - 15:48 Bauk ... je rekao/la:
Kakav imperator, bilo nekad kad je mogao da bira protivnike.
 
# 3 Dana 31.07.2011 - 14:51 isidor ... je rekao/la:
strasno sta rade imperatoru,nevidjena kradja od strane onog pe...ka whitea.pozdrav kralju pravoslavni Srbi su uz njega
 
# 2 Dana 31.07.2011 - 12:01 dok ... je rekao/la:
Ne da je sudac krivo reagirao, nego je krivo reagirao sto posto!!! Pa Fedor se vraćao nakon što bi bio teško uzdrman, a ovdje ništa. S druge strane ovaj je čak u prekršaju jer ga je lupao po tjemenu što je zabranjeno. Sudac je trebao prekinuti i upozoriti ovoga da to ne radi a ne prekinuti borbu zbog ničega. Namještaljka protiv Fedora!
 
# 1 Dana 31.07.2011 - 11:36 Bauk ... je rekao/la:
Mirko se sad usrò od straha sto posto.
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije