Autor: mi
Datum objave: 04.09.2016


Felix Sturm preselio se u Bosnu i otvorio tvornicu

Peterostruki svjetski boksački prvak Felix Sturm preselio se u Bosnu i Hercegovinu.

Pravim imenom Adnan Ćatić, 37-godišnji boksač rođen u Njemačkoj odlučio sa svojom obitelji prebivalište i pokrenuti posao.

Njegov menadžer Ronald Babek potvrdio je da se preselio i da je u okolici Sarajeva otvorio tvornicu energetskih pića. Dodao je i da Sturm sljedeće godina planira boksati dvaput.

Njegov energetski napitak zove se Heavy 1.

“Uvijek sam sanjao da ovdje dođem i pomognem ljudima. Počinjem sada raditi na Balkanu, počinjem s proizvodnjom ovog ljeta, nakon ramazana i planiramo krenuti sa 20 do 25 radnih mjesta, radit ćemo na flaširanju vode."

 "Planiramo koristiti vodu iz BiH, osim ove koju ćemo dovoziti iz Njemačke. Pokrenuo sam ovo da pomognem ljudima i djeci iz BiH, da im dam šansu jer mislim da je najveći problem ovdje ljudima naći posao, idu vani da bi se zaposlili, treba im dati šansu da ostanu" izjavio je Ćatić.


“Prvo je što sam porijeklom iz BiH, mislim da sam to BiH dužan. Vratio sam se s familijom, treba mi neka motivacija i zato sam došao. Među pet najjačih smo energetskih pića u Njemačkoj, ima nas u radnjama u Njemačkoj, cilj mi je bio vratiti se i ovdje otvoriti, krećemo u distribuciju i ako Bog da imat ćemo piće kao u Njemačkoj, nadam se da će ljudi voljeti to piće, da ćemo nešto stvoriti narodu, neku budućnost. Nema kemije, nema boje, ukus je dosta drugačiji, nemamo nikakvih životinja, nismo kopija Red Bulla."


U posljednjoj borbi u veljači Sturm je u revanšu pobijedio Fedora Chudinova i osvojio WBA (super) naslov u supersrednjoj kategoriji. Nakon borbe objavljeno je da je bio pozitivan na doping testu. Slučajem se bave njegovi odvjetnici.


3098
Kategorije: Boks
Tagovi: Felix Sturm
Najpopularnije
Najnovije