Autor: mi
Datum objave: 24.10.2015


FFC 20: Trušček nokautirao Halmija, pobjeda Pokrajca, poraz Poturka

U Košarkaškom centru Dražen Petrović u Zagrebu održan je FFC 20.

U glavnoj borbi večeri Igor Pokrajac (28-12-1NC) pobijedio je Gruzijca Zaurija Maisuradzea (2-3) polugom na ruci nakon minute i pol prve runde.

 

Ivica Trušček trebao se boriti za naslov u kategoriji do 70 kilograma protiv Viktora Halmija, ali nije se uspio spustiti na zadanu težinu, te je borba održana u catchweightu do 73 kilograma. Trušček koji je djelovao puno teži od Halmija, nokautirao je protivnika zadnjim direktom u prvoj rundi.

Filip Pejić teško je soccer kickom i udarcima šakama nokautirao Mađara Zoltana Turaija nakon manje od minute borbe.


MMA dio vrlo uzbudljivom borbom otvorili su Dušan Džakić i Bojan Kosednar. Džakić je na samom početku zaprijetio giljotinom, a malo kasnije Slovenac nakon lijevog middle kicka iz kontragarda ruši Džakića. Nakon neuspješnog pokušaja ground and pounda pokušava stražnjim gušenjem, a potom se tijekom borbe u parteru 5-6 puta mijenjala gornja pozicija. Nakon što su završili na podu u drugoj rundi Džakić upućuje niz udaraca od kojih neki odsjedaju na Kosednarovom potiljku. Sudac Grant Waterman prekinuo je meč i oduzeo bod Džakiću. Slovenac se nije uspio oporaviti, a sudac je odlučio pobjedu dodijeliti srpskom borcu.


U glavnom dijelu kick boks programa Dževad Poturak poražen je jednoglasnom sudačkom odlukom od Belgijanca Frederica Sinistre koji je ovaj tjedan zamijenio prvotno najavljenog Vladimira Toktasynova. Sinistra se pokazao fizički jačim i agresivnijim od Poturka i to je bio ključ za pobjedu.


Jasmin Bajrović nastavio se boriti u dobroj formi. Nakon što je početkom listopada u Stuttgartu osvojio naslov WFMC europskog prvaka, Bajrović je u Ciboni u drugoj rundi nokautirao Jaska Memiševića.


Denis Marjanović koji se u nedjelju borio u Nizozemskoj doživio je drugi poraz u pet dana. Ukrajinac Nikita Chub slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom.

Colin George nakon vrlo dugog niza poraza uspio je napokon doći do pobjede. U petoj, odnosno drugoj ekstra rundi, Surinamac je rušio Elmira Mehića i slavio jednoglasnom odlukom.



FFC 20  Zagreb


Kick boks:

Frederic Sinistra  def. Dževad Poturak (jednoglasna sudačka odluka)
Colin George def. Elmir Mehić (jednoglasna sudačka odluka)
Nikita Chub def. Denis Marjanović (jednoglasna sudačka odluka)
Nikola Cimeša def. Adam Gaal (jednoglasna sudačka odluka)
Jasmin Bajrović def. Jasko Memišević (KO, R2)
Andy Vrtačić def. Boban Krušić (većinska odluka sudaca)


MMA:

Igor Pokrajac def. Zauri Maisuradze (submission, armbar, R1)
Ivica Trušček  def. Viktor Halmi (KO, R1)
Filip Pejić def. Zoltan Turai (KO, R1)
Matej Truhan def. Nikolad Didov TKO, R1)
Adam Borics def. Matija Blažičević (podijeljena odluka sudaca)
Roberto Soldić def. Saša Drobac (jednoglasna sudačka odluka)

Dušan Džakić def. Bojan Kosednar (TKO, R2)


1948
Kategorije: MMA
Tagovi: Dževad Poturak, Igor Pokrajac, Ivica Trušček
Najpopularnije
Najnovije