Autor: mi
Datum objave: 11.03.2017


FFC 28: Andi Vrtačić novi prvak, Petje se revanširao Grku

U glavnoj borbi kick boks dijela FFC-a 28 u Ateni Samo Petje po drugi se put borio protiv Meletisa Kakoubavasa.

Grk je prošle godine nokautirao Slovenca i osvojio naslov u kategoriji do 70 kilograma. FFC mu je u međuvremenu uzeo naslov, Petje je ponovno postao prvak, a druga borba nije bila za titulu već je održana u catchweightu od 72 kilograma. 


Slovenac je u borbi koju je prelomio u trećoj rundi slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Andi Vrtačić novi je prvak u kategoriji do 85 kilograma. Trojanov borac nakon ekstra runde pobijedio je podijeljenom odlukom Denisa Marjanovića u njegovoj prvoj obrani naslova.

Vrtačić kojemu je to bio tek sedmi profesionalni meč aktivnije je otvorio i dobro koristio front kickove. Marjanović pred kraj prvog dijela pogađa krošeom i s nekoliko low kickova.


U drugoj rundi hrvatski borac je i dalje aktivniji. Radi gotovo isključivo nožnim tehnikama, dok su Marjanovićevi udarci jači.

U trećoj neporaženi Vrtačić pogađa dobrim krošeom i koljenom, a borac iz BiH ne uspijeva skratiti distancu protiv višeg protivnika. Marjanović pogađa dobrim unutranjim low kickom, a Vrtačić kojeg počinje boljeti noga počinje boksati s uspjehom.


U četvrtoj rundi Marjanović je krenuo agresivno low kickovima, a u izmjeni Vrtačić pogađa dobrim lijevim krošeom. Nakon Marjanovićevog lijevog krošea,  Vrtačić desnim direktom kažnjava protivnikovo spuštanje ruku. U zadnjoj izmjeni borac iz Banja Luke pogađa desnicom.

Eyevan Danenberg protiv Ivana Bilića obranio je naslov u kategoriji do 77 kilograma. U borbi s malo prave akcije Nizozemac je slavio prekidom u ekstra rundi.

Danenberg je borbu otvorio nizom low kickowa, pa pogađa kombinacijom aperkata i koljena. Bilić vraća desnim high kickom koji nije sjeo punom snagom.

Nizozemac drugu otvara desnim krošeom u glavu, a kasnije plasira lijevi kroše i direkt.

U trećoj duži Nizozemac pokušava Bilića držati na distanci low kickovima, a borac pulskog Trojana pogađa dobrim zadnjim direktom na ulasku u posljednju minutu.

U ekstra rundi bilo je puno držanja. Danenberg je počeo sve češće pogađati koljenima i 30 sekundi prije kraja lijevim koljenom u tijelo ruši hrvatskog borca. U nastavku Danenberg pogađa kombinacijom i sudac Vedran Bađun prekida borbu.

Tomislav Čiktić nakon dvije ekstra runde poražen je od Grka Stavrosa Grigorakakisa.


 FFC 28 kick boks:


Samo Petje def. Meletis Kakoubavas (jednoglasna odluka sudaca)
Andi Vrtačić def. Denis Marjanović (podijeljena odluka sudaca)
Eyevan Danenberg def. Ivan Bilić (TKO, R4)
Stavros Grigorakakis def. Tomislav Čikotić  (sudačka odluka nakon dvije ekstra runde)


3534
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Kickboxing, Samo Petje, FFC
Najpopularnije
Najnovije