Autor: mi
Datum objave: 19.02.2016


FFC Atena: Nepoznati Grk teško nokautirao Petjea, porazi Plazibata i Čikotića, Zhuravlev novi prvak

Najveće iznenađenje kick boks dijela FFC-a 22 u Ateni priredio je nepoznati Grk Meletis Kakoubavas koji je teško nokautirao prvaka u kategoriji do 70 kilograma Samu Petjea.

Nakon što je Slovenac dobio prvu rundu, u drugoj je krenuo u napad koljenom pokušavajući uhvatiti protivnika u klinč na što je Kakoubavas kontrirao desnim krošeom i brutalno nokautirao Petjea i osvojio pojas. Slovencu se nekoliko minuta ukazivala pomoć u ringu.


Samo Petje je po hudem knockoutu v 2. rundi na FFC 22 v Grčiji izgubil naslov prvaka

Posted by Fightfan.si on 19. veljače 2016



U meču za upražnjeni naslov u kategoriji do 95 kilograma Pavel Zhuravlev nokautirao je Briana Douwesa.

Obojica su u meč ušli s namjerom da se potuku, s tim da je Ukrajinac bio nešto precizniji i par puta dobro pogodio Douwesa u prvom dijelu borbe. Zhuravlev je na kraju druge runde lijevim krošeom rušio Douwesa, ali sudac Kranjčec je smatrao da se tu ne radi o nokdaunu. Na startu treće runde Douwes dobro pogađa desnicom, ali 'Caiman' nakon toga vraća sa dva snažna lijeva krošea, a istim udarcem Zhuravlev je minutu prije kraja meča i nokautirao Nizozemca.

Pojas je oduzet Igoru Jurkoviću koji je naslov osvojio protiv Dennisa Stolzenbacha 2014. i nije ga nijednom branio.

Sergej Masloboev u potpunosti je izdominirao Antonija Plazibata. Litavac je od samog početka odlično boksao. Sjajno je koristio prednji direkt, vezao krošee lijevom rukom u tijelo i glavu s middle kickovima. Borcu Ameno gyma sudac Kranjčec brojao je u prvoj rundi nakon kanonade udaraca i nakon što mu se počelo zatvarati desno oko.  Plazibat je tijekom prvog dijela borbe dva puta dobro pogađao lijevim krošeom. Potom na startu druge runde Maslobojev pogađa koljenom u bradu, pa onda i u nos, nakon čega je drugi put brojano hrvatskom borcu. Plazibat je do završetka runde uspio odlično kontrirati svojim najjačim oružjem lijevim krošeom, ali je nakon 2. runde borba morala biti prekinuta.

I drugi predstavnik Ameno Gyma u glavnom gradu Grčke je poražen. Tomislav Čikotić

dobro je otvorio meč protiv Sebastiana Cozmance koji je borbu prihvatio kao zamjena u posljednji tren. Hrvatski borac dobio je prvu rundu, ali je u drugoj Rumunj desnim overhandom uzdrmao Čikotića i vrlo dobro radio aperkatima iz bliske borbe. Na početku treće Čikotić je zatvorio protivnika u kut i pogodio s dva krošea i prijetio koljenima. No, Cozmanca vrlo dobro krati distancu i pogađa iz bliske borbe. Sve umornijem Čikatiću sudac Kranjčec oduzeo je bod zbog držanja, a potom u posljednjim trenucima meča Čikotić se našao i u nokdaunu nakon serije Rumunjevih krošea. 


Jasmin Bajrović pretrpio je teški nokaut od Dimitrisa Chiotisa. Grk je prvo lijevim krošeom uzdrmao, a potom desnim overhandom u 2. rundi završio borca Zagreb Muay Thai Centra.

FFC 22 Atena, kick boks:


Pavel Zhuravlev def. Brian Douwes (TKO, R3)
Meletis Kakoubavas def. Samo Petje (KO, R2)
Sebastian Cozmanca def. Tomislav Čikotić (jednoglasna sudačka odluka)
Florian Marku def. Marko Adamović (jednoglasna sudačka odluka)
Sergei Masloboev def. Antonio Plazibat (TKO, R2)
Dimitris Chiotis def. Jasmin Bajrović (TKO, R2)
2621
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Kickboxing, Samo Petje, Antonio Plazibat
Najpopularnije
Najnovije