Autor: sd
Datum objave: 14.05.2015


Filip Grgić 5. na svjetskom prvenstvu

Hrvatski natjecatelji ostali su bez odličja i nakon trećeg dana svjetskog taekwondo prvenstva koje se održava u Rusiji u Chelyabinsku, ali vrijedi istaknuti odlično peto mjesto Filipa Grgića u kategoriji do 68 kilograma.

Bivši svjetski prvak iz 2007 godine, Filip Grgić, član zagrebačkog Metalca, je u prvom kolu najbrojnije kategorije upisao pobjedu protiv Bjelorusa Uladziaslua Halizina 14:13, u drugom je svladao Izraelca Ilana Braginskog 7:3, a u osmini finala nadvisio Wia Hao Leea iz Tajvana s visokih 8:3. Četvrtfinalni dvoboj za medalju protiv Korejca bio je puno neizvjesniji nego što to govori konačni rezultat. Grgić je od Dong Yun Shina izgubio 14:5, ali ga je krajem treće runde pri rezultatu 8:3 pogodio nogom u glavu koju suci nisu priznali pregledom video replaya, a da kojim slučajem jesu Grgić bi stigao na samo bod zaostatka 8:7. Porazom je Grgić tako ostao na petom mjestu na svijetu čime je osvojio i 26 bodova u borbi za plasman u Rio 2016. 

 

Matea Jelić, članica Div-Knina je u prvom kolu kategorije do 67 kilograma pobijedila reprezentativku Irana Fatemeh Rouhani rezultatom 3:1, da bi u drugom kolu snage odmjerila s prvom nositeljicom i svjetskim brojem jedan, Šveđankom Elin Johansson. Sedamnaestgodišnja Matea je odradila vrhunsku borbu, vodila 2:1, 3:2 i 4:3 da bi na koncu Elin izjednačila na 4:4 i odvela borbu u ekstra rundu gdje je na koncu i slavila zlatnim bodom. 


Sutra od hrvatskih predstavnika nastupaju Marko Maljković u kategoriji do 54 kilograma i Ana Zaninović u kategoriji do 53 kilograma.


918
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: HTS
Najpopularnije
Najnovije