Autor: mi
Datum objave: 11.09.2017


Financijski savjetnik koji je pokrao Tysona završio u zatvoru

Financijski savjetnik koji je pokrao svoje klijente među kojima su Mike Tyson i košarkaške zvijezde Glen Rice i Dikembe Mutombo, osuđen je na zatvorsku kaznu.

56-godišnji Brian Ourand, bivši direktor kompanije za menadžment, osuđen je na 33 mjeseca zatvora i mora vratiti milijun dolara.


Ourand je novac trošio na privatna putovanja, kockarske dugove, školarinu za rođaka svoje djevojke i restorane.

"Sve što mogu reći je da mi je žao za svu bol i sramotu koju sam nanio klijentima, obitelji i prijateljima.

Ourand je bio toliko blizak s Tysonovima da im je bio na vjenčanju i pomagao im kad im je 2009. preminula 4-godišnja kći.


Tužitelji su naveli da je čak iskoristio i smrt Tysonove kćeri kako bi prikrio neke tragove krađe. Priznao je korištenje lažnih čekova, ilegalno korištenje kreditnih kartica i novčanih transakcija kako bi ukrao novac od Tysona u periodu od 2006. do 2011.

"Vi ste samo jedan u dugom nizu onih koji su ih izdali i pokrali" izjavila je sutkinja odbijajući prijedlog obrane o jendogodišnjoj kazni.

Ourand je i prošle godine osuđen u sličnom slučaju i tada je morao vratiti milijun dolara, ali je izbjegao zatvorsku kaznu.

Većina novca otići će njegovom bivšem poslodavcu SFX Financial Advisory Management Enterpriseu za gubitke - 546 168$, a Tysonu 265 124$.

Tyson, Mutombo i Rice su tužili i SFX i dogovorili su se s kompanijom oko odštete.


1387
Kategorije: Boks
Tagovi: Mike Tyson
Najpopularnije
Najnovije