Autor: Admin
Datum objave: 08.08.2012
Komentari:
0,00


FIT KAO OLIMPIJKE – NAJEFIKASNIJE VJEŽBE ZA ZATEZANJE TIJELA

Imajte tijelo najboljih sportašica svijeta

Isprobajte vježbe koje preporučuju svjetske sportašice koje se natječu na ovogodišnjim Olimpijskim igrama

 

Vi ne morate biti svjetski poznata sportašica da biste imali tijelo vrijedno olimpijskih medalja. Dovoljno je da saznate koje su to najefikasnije i najbolje vježbe kojima ćete svoje tijelo dovesti u top formu.

 

A ako itko ima te informacije onda su to uspješne svjetske sportašice. Ako one išta dobro znaju onda je to kako se na najbolji mogući način dovesti u formu i kojim to vježbama postići.

 

Ove vježbe za cijelo tijelo – noge, stražnjicu, trbušnjake, ruke i ramena – pomoći će vam da uz pomoć vlastite volje i trud imate savršeno tijelo kakvo i zaslužujete!

 

1. Vježba za zatezanje – plivačica Natalie Coughlin

 

Vježba je dobra za: trbušnjake, bokove, kvadriceps (stražnja loža na nogama)

 

Osnove vježbe: Legnite na leđa, noge su skupljene, prsti na stopalima ispruženi. Ruke su ispružene prema stropu, dlanovi usmjereni naprijed (od glave).  Zategnite trbušne mišiće i polako podižite gornji dio tijela (trup) sve dok se ne podignete u sjedeći položaj. Zatim se polako vratite u ležeći položaj. Napravite 10 ponavljanja.

 

 

2. Oblikovanje nogu – atletičarka Allyson Felix

 

Vježba je dobra za: stražnjicu, noge, trbušnjake

 

Osnove vježbe: Priđite stepenicama. Tijelo je uspravno, noge raširene u širini bokova. Zakoračite lijevim stopalom na stepenicu i polagano se podignite na lijevu nogu, istovremeno podižući desno koljeno i ruke prema stropu (kao na slici). Zadržite 3 sekunde, zatim prvo polagano spustite desnu nogu, a zatim se spustite i s lijevom nogom u početnu poziciju. Ponovite isto i sa suprotnom nogom. To je jedno ponavljanje. Napravite ih 12.

 

 

3. Stražnjica čvrsta kao kamen - Allyson Felix

 

Vježba je dobra za: stražnjicu, noge

 

Osnove vježbe: (a) Krenite iz stojeće pozicije, držeći torzo uspravnim. Zatim duboko iskoračite lijevom nogom.

 (b) Energično skočite uspravno u zrak, u zraku napravite škarice i zamijenite noge te se dočekajte na nogama u poziciji suprotnoj od početne.

 (c) Ponovite, izmijenjujući noge sa svakim skokom u vis. 

 

 

4. Za nevjerojatne trbušnjake – odbojkašica na pijesku Kerri Walsh

 

Vježba je dobra za: trbušnjake

 

Osnove vježbe: Legnite na leđa, ruke su raširene u stranu, noge savijene u koljenu, stopala cijelom dužinom na tlu. Polako noge spustite u lijevu stranu – koliko najviše ide, ako je moguće gotovo do tla (kao na slici) a zatim ih podignite u početni položaj. Ponovite i na desnu stranu – to je jedno ponavljanje, napravite ih 20. Nakon nekog vremena možete si otežati stvar – uhvatite u ruke utege ili medicinsku loptu, ispružite ruke iznad glave i pomičite ih istovremeno kad i noge, samo u suprotnom smjeru.

 

 

5. Za seksi zategnute ruke – boksačica Marlen Esparza

 

Vježba je dobra za: ruke, ramena, trbušnjake, noge, stražnjicu

 

Osnove vježbe: Stanite sa stopalima raširenima u širini bokova, noge su blago savijene u koljenima. Ruke su također savijene u boksačkom stavu, stisnute šake blizu brade. Zaokrenite se u torzu tako da ste okrenuti u desno, te se istovremeno bočno pomaknite četiri koraka u desno i sa svakim korakom energično naprijed pružite desnu ruku (kao da udarate/boksate  s nekim). Ponovite na lijevu stranu, s lijevom rukom. Tako neprekidno , naizmjenično vježbajte barem 3 minute. Dok se "uhodate" otežajte si stvar – u ruke stavite utege.

4080
Kategorije: Fitness
Tagovi: Fitness
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije