Autor: Ana Bukovac
Datum objave: 04.09.2012
Komentari:
0,00


FITNESS SAVJET

Početak – teretana ili vlastita soba?

Utezi osim što će pomoći vašemu tijelu oni mu jednako tako mogu naštetiti ako se s njima ne radi pravilno.

 

Ako se odlučite na rad s utezima najbolje bi bilo za početak krenuti u teretanu. Utezi osim što će pomoći vašemu tijelu oni mu jednako tako mogu naštetiti ako se s njima ne radi pravilno. Najčešće ozlijede koje nastaju radi lošeg rukovanja utezima su problemi s kralježnicom. Kako bi se to izbjeglo prilikom prvih posjeta teretani treba se obratiti stručnim ljudima koji će vas uputiti u rukovanje raznoraznim spravama koje ćete tamo vjerojatno po prvi puta u životu vidjeti.


Nakon što ste upućeni u pravilno vježbanje možete se odlučiti za nastavak vježbanja u javnoj teretani ili «osobnoj». Danas je ponuda sprava za vježbanje velika i vrlo pristupačna no naravno one jeftinije sprave ne mogu se staviti u rang s onima u dobro opremljenim teretanama no svakako će poslužiti.


Oni koji se ne mogu odlučiti na kupnju nekih skupljih sprava i spriječeni su odlasku u teretanu biti će dovoljno nabaviti samo bučice s kojima se može raditi mnogo korisnih vježbi čiji će rezultati biti brzo vidljivi.

Prednosti vježbanja kod kuće:

Ima ih više a one najbolje su što u vašem domu možete imati svoj mir, pustiti si omiljenu seriju ili glazbu dok vježbate. Možete vježbati kada god želite bilo to u 2 sata ujutro ili 3 popodne. I nikada ne morate čekati red za željenu spravu.

Mane:

Morati ćete uložiti poveću količinu novca ako želite nabaviti nekoliko korisnih sprava no dugoročno gledano to će se isplatiti vama i vašim ukućanima.

Prednosti vježbanja u teretani:

Onima koji ne mogu naći malo mira za sebe u svom domu ili jednostavno nemaju mjesta za držanje mnogih sprava i rekvizita po kući odličan je odabir teretana. Tamo ćete se odmaknuti od svojih problema i neće vas nitko dekoncentrirati pa ćete se u potpunosti moći posvetiti vježbanju. Pošto teretanu morate platiti mjesečno veća je vjerojatnost da ćete biti ustrajni u odlascima na vježbanje.


Mane:

Već krajem zime i početkom proljeća počinju velike navale na teretane jer se svi žele «dovesti u red» prije ljeta što uzrokuje velike gužve pa ćete često morati preskočiti najdražu spravu jer nećete moći dočekati svoj red.
4345
Kategorije: Fitness
Tagovi: Fitness
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije