Autor: mi
Datum objave: 08.05.2020


Foreman: Kad sam ja izgubio u Africi od Muhammada Alija konopci su bili labavi, netko mi je stavio nešto u vodu, bilo je prerano ujutro - o, nije bilo kraja izgovorima

George Foreman uvjeren je da bi Tyson Fury pobijedio Anthonyja Joshuu.

Neporaženi 'Kralj Cigana' potvrdio se kao broj 1 u teškoj kategoriji kada je u veljači prekidom u revanšu pobijedio Deontaya Wildera i osvojio WBC-ov pojas.

Puno se priča o njegovoj borbi s WBA, WBO, IBF i IBO prvakom Joshuom za neospornog prvaka svijeta u teškoj kategoriji. No, prvo ga čeka treća borba s Wilderom.


"Mislim da je Wilder dobio njihovu prvu borbu, ali sigurno nije drugu. Taj dečko Tyson Fury... morat ćete dati sve što imate da ga pobijedite. Iskreno, ne vidim kako bi ga Joshua mogao pobijediti. Ali, sigurno bih kupio ulaznice da vidim to uživo. Radoznao sam u vezi te borbe. Ali, svatko može pobijediti svakoga između njih. Tako to treba i biti tako je bilo i u naše vrijeme" izjavio je 71-godišnji Amerikanac za IFL TV.


Foreman je prokomentirao i prvi Wilderov poraz u profesionalnoj karijeri. Vjeruje da se njegov sunarodnjak može vratiti, ali mora se suočiti s razlozima zbog kojih je doživio poraz. Najstariji svjetski prvak u povijesti teške kategorije kaže kako je u prirodi svakog borca da traži izgovor za poraz.


"Kad sam ja prije svih tih godina izgubio u Africi od Muhammada Alija konopci su bili labavi, netko mi je stavio nešto u vodu, bilo je prerano ujutro - o, nije bilo kraja izgovorima."



"Morate imati izgovor za poraz, posebno ako ste bili neporaženi. Ne možete samo reći izgubio sam. Ne možete to reći. To je gravitacija. Prvo vas čvrsto spusti na zemlju kako bi se mogli vratiti još bolji. On se može vratiti i ponovno osvojiti naslov. Svi borci to mogu."

Nakon poraza od Jimmyja Younga 1987. Foreman je izbivao iz ringa 10 godina da bi 1994., 21 godinu nakon što je prvi put postao svjetski prvak, nokautom protiv Michaela Moorea s 45 godina i 299 dana osvojio WBA i IBF naslove.


"Svi su mislili da se vraćam samo zbog novca. I znate što: Govorili su istinu. Ako ste imali puno teških borbi najbolje vam je da napravite koliko možete i odete iz ovog sporta što prije. Ali, došla su teška vremena. Morao sam se vratiti boksu. Počeo sam ponovno s dna kao i bilo koji drugi mladić. Polako sam se vraćao i nakon 3 i pol godine vratio sam se. Bio sam u poslu. Znao sam kako boksati. A kad znate kako se nešto radi najgore što vam se može dogoditi je da vam netko kaže da ne znate. I ja nisam mogao živjeti s tim."


"Nisam vjerovao da ću se vratiti. Zakopčao sam košulju do vrata i obećao sam sebi da me nitko više nikad neće vidjeti bez košulje. Imao sam toliko užasnih stvari za reći o boksu. Ali, onda sam se probudio bez prebijene pare. Nisam imao novca. Tada sam želio da sam golfer, košarkaš. Ali sve što sam znao je boksati. To je bila moja profesija. Trenirao sam klince u centru za mladež kako bih izbacio bijes iz njih jer ovdje se ne radi o tome da ubijete nekoga. Nikad ne udarajte u bijesu. Učio sam njih tome, a istovremeno sam i sam to učio. Nakon 10 godina bio sam bez novca i vratio sam se poslu, ali nikad više nisam udario u bijesu."


"Deset godina. Možete li povjerovati. Cijelo desetljeće bio sam bio propovjednik. Ja sam i dalje propovjednik. Moje zanimanje je propovjednik. Radio sam u fušu kao boksač i prodavač roštilja, ali ja sam propovjednik."


Roštilj za koji je Foreman dao svoje ime na korištenje donio mu je zaradu od preko 200 milijuna dolara.


1009
Kategorije: Boks
Tagovi: Muhammad Ali
Najpopularnije
Najnovije