Autor: mi
Datum objave: 08.07.2019


Foreman: Kad ste svjetski prvak u teškoj kategoriji i izgubite, niste izgubili samo naslov izgubili ste dio sebe

Legendarni George Foreman podijelio je svoje životno iskustvo i mudrost u poruci Anthonyju Joshui.

70-godišnji bivši dvostruki svetski prvak u teškoj kategoriji i olimpijski pobjednik iz 1968. još je jedan od vrhunskih boksača koji savjetuje Joshui da ne ide odmah na revanš s Andyjem Ruizom.


29-godišnji Britanac 1. lipnja u njujorškom Madison Square Gardenu izgubio je tehničkim nokautom u sedmoj rundi od Ruiza i izgubio WBA, WBO, IBF i IBO naslove. To mu je bio i prvi poraz u profesionalnoj karijeri.


"Bio sam šokiran kao što smo i svi bli šokirani kad je Andy Ruiz završio Anthonyja Joshuu, ali vjerujem da će se Anthony vratiti još bolji zato jer je sada shvatio da može izgubiti. Nakon ovakvog poraza postoji proces tugovanja kroz koji mora proći" izjavio je Foreman za Telegraph.


"Kad ste svjetski prvak u teškoj kategoriji i izgubite, niste izgubili samo naslov izgubili ste dio sebe. Onda to morate ponovno pronaći. Joshua si ne može dozvoliti da nestane, mora biti u javnosti, ne može se skrivati od medija. Nakon mjesec dana dođete sebi. Ponovno se nađete kako udarate u vreću i puni ste bijesa."

"Uopće ne bih žurio s revanšom s Ruizom. Mislim da ne bi trebao ići na revanš krajem godine, niti iduće. On ne treba Ruiza, Ruiz treba njega. Za šest mjeseci ti pojasevi će ponovno biti na više strana. Za šest mjeseci Joshua će moći vratiti jednog, a zatim s vremenom i još jedan pojas."


"Vrati se i počni od početka. Ne smije žuriti. Ako sam ja mogao postati svjetski prvak u teškoj kategoriji 20 godina nakon što sam izgubio naslov to sigurno može i ovaj mladi čovjek. Za dvije godine ponovno će imati sve te pojaseve. On je sjajan borac i budućnost pripada njemu."


Foreman je naslov svjetskog prvaka prvi put osvojio u siječnju 1973. nokautiravši u drugoj rundi u Kingstonu na Jamajci Joea Frazera u meču za WBA i WBC naslove. Izgubio ih je u trećoj obrani od Muhammada Alija u legendarnom meču u Kinshasi u listopadu 1974.
Dvadeset godina kasnije u studenom 1994. nokautirao je Michaela Moorera i s 45 godina i 299 dana postao najstariji prvak u povijesti teške kategorije.





Foto: Michael Minasi


1473
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Anthony Joshua
Najpopularnije
Najnovije