Autor: mi
Datum objave: 15.02.2020


Foreman: Revanš Wildera i Furyja jedan je od tri najvažnija u povijesti

Geroge Foreman fantastično je prognozirao ishod revanša između Andyja Ruiza i Anthonyja Joshue.

Čim je vidio Meksikanca na vagi izjavio je da se Ruiz sam doveo u situaciju da izgubi i da će biti laka meta za Britanca koji će ga lakoćom nadboksati.


71-godišnja legenda raduje se revanšu između WBC-ovog prvaka Deontaya Wildera i Tysona Furyja idućeg vikenda.


Kaža da je to jedan od tri najiščekivanija revanša u povijesti boksa uz revanš Maxa Schmelinga i Joea Louisa 1938. i Muhammada Alija i Joea Fraziera 1974.

„Bila su tri važna revanša u boksačkoj povijesti. Najvažniji je bio onaj između Maxa Schmelinga i Joea Louisa kad je cijeli svijet gledao. To je bio najvažniji revanš svih vremena. Louis je pobijedio, ali očekivanja su bila da će ponovno izgubiti i zato je taj revanš bio tako zanimljiv. Onda Ali-Frazier. Mislio sam da nitko ne može pobijediti Muhammada Alija, a onda ga je Joe Frazier udario lijevim krošeom u 15. rundi i Alijeve noge su poletjele u zrak. Kad su objavili revanš svi su od uzbuđenja bili na prstima zato jer ga je Frazier pobijedio, a Ali je bio na povratničkom putu i to je bio jedan od onih revanša u kojemu je pobjeda mogla otići na obje strane” komentirao je 'Big George' za Boxing Scene.




Postoje mnogi drugi slavni revanši poput onog Riddicka Bowea i Evandera Holyfielda 1993., kontroverzni Alijev nokaut 'fantomskim udarcem' u drugoj borbi sa Sonnyjem Listonom 1965., drugi ogled Mikea Tysona i Holyfielda 1997. i mnogi drugi.

Sam Foreman ne bi svoj revanš s Joeom Frazerom iz 1976. uvrstio u red borbi koje se moraju pogledati. Razlog tome je da zapravo nitko nije tražio novu borbu nakon što je Foreman uvjerljivo slavio u prvoj. Foreman 1973. na Jamajci rušio prethodno neporaženog Fraziera šest puta prije nego je borba prekinuta u drugoj rundi. Tri godine poslije zaustavio je Fraziera u petoj, nadajući se da bi to moglo dovesti do revanša s Alijem do kojeg nikada nije došlo.


„Kad sam se borio s Frazierom drugi put nije bilo puno napetosti. To je ono što revanš treba – napetost i dramu. Povratak Joea Louisa u revanšu sa Schmelingom je bio velika drama.”


Zbog povijesnih prilika revanš između Louisa i Schmelinga 1938. u kojem je Louis na stadionu Yankeeja u New Yorku u prvoj rundi nokautirao Nijemca smatra se najvećim revanšom svih vremena.

Foreman revanše mjeri po uzbuđenju koje su izazvali među ljubiteljima boka. Smatra da je borba Wilder-Fury 50-50. Prva je završila remijem, a Britanac se dva puta našao na podu u meču koji je većinom kontrolirao svojom boljom tehnikom.


„Wilder je imao pobjedu i mislili smo da je pobijedio nakon onog nokdauna u 12. rundi. To je ono što ovo čini jednim od najvažnijih revanša u povijesti boksa, zato jer ne znate tko će pobijediti. Ako Tyson bude radio ono što je radio u prvoj borbi – boksao i ne bude se igrao – milsim da može lako doći do pobjede sudačkom odlukom. Ako Wilder ponovno uspije pogoditi desna-lijevi kroše onda ga može završiti u sedam ili osam rundi. Zaista ne znam što će se dogoditi. Ne bih se kladio na ovu borbu, reći ću vam toliko.”

„Ono što je boks činilo sjajnim u različitim razdobljima je to da se uvijek pričalo o nekome da je najjači udarač svih vremena. Prvo je to bio Jack Dempsey, pa ste imali Joea Louisa i Rockyja Marciana, a zatim Sonnyja Listona, Joea Fraziera, pa Georgea Foremana. Ja sam samo sretan zbog toga što se boks vratio i drago mi je što novinari pišu da bi Wilder mogao biti najjači udarač svih vremena. To služi na čast i njemu i cijelom sportu, tako da volim to, Deontay Wilder stalno dokazuje da ima moć i ne mogu dočekati da vidim može li pogoditi Tysona Furyja u revanšu.”


Foreman kaže da nema osobni kontakt s nijednim od njih dvojice. Ako bi ipak morao izabrati pobjednika onda blagu prednost daje Furyju zbog njegove veličine i tehnike.

Kaže da je jedini od aktualnih teškaša s kojima se sreo Andy Ruiz Jr.


„Fin, tih momak. Vrlo simpatičan i vrlo vješt teškaš.”
2160
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije