Autor: mi
Datum objave: 06.08.2017


Frank Mir: Jedina borba zbog koje bih se bojao za Jonesa bila bi sa Stipom

Frank Mir vjeruje da bi se Jon jones mogao vrlo uspješno boriti u teškoj kategoriji.

To je potez koji se očekuje od UFC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji.

Mir kaže da se Jones može uspješno nositi s teškašima, ali da tranzicija treba biti planirana.

"Jedina borba zbog koje bih se bojao za Jona bila bi kada bi se odmah borio sa Stipom" rekao je bivši dvostruki UFC-ov prvak na MMA Houru.


Nokauter iz Clevelanda s još jednom uspješnom obranom postavio bi rekord teške kategorije. Do sada je impresivno branio pojas protiv Alistaira Overeema i Juniora Dos Santosa.


"Mislim da bi Jones pobijedio bilo kojeg drugog teškaša. Stipe je težak. Mislim da bi mu i Alistair mogao biti težak protivnik."


Mir kaže da veličina igra značajan faktor, jer što se tiče vještine Jones je ispred svih. Brine ga snaga Jonesovih nogu.


"Mislim da je on opasan borac i nikad ga ne bih otpisao. Gornji dio tijela mu izgleda kao da pripada tom svijetu, da bi se mogao natjecati u teškoj kategoriji, ali njegov donji dio tijela je problem. Teškaši su veliki i guraju se i trebate nositi tu težinu na sebi. Ne znam."


Mir je trenirao s Jonesom, pa ima iskustvo iz prve ruke.

"Može li on to izvesti? Bih li rekao da Jon to ne može izvesti? Ne, ne bih. Trenirao sam s njim. Znam koliko je dobar. Njegovi protivnici nebi imali prednost u rasponu ruku i distanci. Jedino pitanje je konjska snaga. Može li ju eliminirati kroz svoje tehničko hrvanje i kuteve? Možda bi i mogao."

Jones je upitan o borbi s Miočićem nakon revanša s Danielom Cormierom. Prvak je priznao da je kolega iz teške kategorije opasan izazov, ali i da trenutno nije dovoljno veliko ime za superborbu.

"Stipe je do sada bio fenomenalan prvak, a uz to je i dobar tip, Ako želite uputiti svoju djecu u pravom smjeru: Hej, pogledajte njega, on je dobra osoba. Obiteljski čovjek, čvrsto na zemlji i dalje radi svakodnevni posao kao vatrogasac. On donosi vrijednost zajednici. Ali, što se tiče prodaje ulaznica nije Conor McGregor. Još nije u tom rangu po broju prodanih ulaznica i pay-per-viewa koji su imali neki teškaši u prošlosti koji nisu bili nadareni kao on. On ima sve osim marketinške mašine koju su neki drugi imali."

Osim što je trenirao s Jonesom, Mir se i dva puta borio s Brockom Lesnarom. Još se jednim otvorila priča o povratku bivšeg prvaka i WWE zvijezde za veliku borbu s 'Bonesom'.


"Mislim da će to biti zanimljiva borba zato jer je Jones puno bolji MMA borac, ali jedan segment borbe u kojem nikad nismo vidjeli Jona je borba s leđa. A pretpostavljam da je Brock dovoljno dobar hrvač da ga sruši. Jasno, na svom vrhuncu bio je državni prvak, ali sada ima 40 godina i ne hrva isto kao što je hrvao prije 10 godina. Može li srušiti Jona na leđa i ako može, može li to iskoristiti?"


"To je zanimljivo. Na papiru ne izgleda kao da će netko nekoga razvaliti. Da bi rekli: O, jebote, Brock nema šanse. Pa, mogao bi ga poslati na leđa. Napasti double legom. Ako itko može, mislim da Brock može. I tada bi doveo Jona u situaciju u kojoj ga do sada nismo vidjeli."


"Jonesu se ne žuri boriti sa Stipom. Čuli ste kad je Jones prozvao Lesnara, po stilu ta borba ima smisla za Jona ako se podigne u tešku kategoriju, Ali kad mu kažete da se bori sa Stipom, onda je ehhh. Postoji razlog za to. Miočić je stvarno dobar i velik tip."


2352
Kategorije: MMA
Tagovi: Brock Lesnar, Jon Jones, Frank Mir, Stipe Miočić
Najpopularnije
Najnovije