Autor: Admin
Datum objave: 06.08.2013
Komentari:
0,00


FRANKA ANIĆ – DIJAMANT SA KORČULE

Mlada Korčulanka najveći ambasador Otoka

Članica TKD kluba Forteca iz Korčule, mlada Blajka Frana Anić okitila se brončanom medaljom na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Meksiku...

 

Franka Anić je krajem prvog kvartala ove godine najavila izvrsnu formu. Na natjecanju US Open – Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država u taekwondo, Franka je u kategoriji do 67 kilograma potukla konkurenciju i okitila se najsjajnijim odličjem.

 

Nešto manje od godinu dana prošlo je od Frankinog nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu. Tada nije uspjela osvojiti medalju za Sloveniju ali ovoga puta, Svjetsko prvenstvo u Puebli u Meksiku se pokazalo kao plodno tlo za mladu Blajku, po prvi puta u povijesti ovog sporta u Sloveniji, Hrvatica im je donijela svjetsku medalju.

 

 

 

U 1.kolu Franka je bila bolja od Anastasie Barysnikove  (Rusija), osvajačice olimpijske medalje iz Londona, koju je pobijedila sa uvjerljivih 12:3. U 2. kolu pobijedila je Kanađanku Nathalie Iliesco , dok je u 3.kolu sa 6:4 bila bolja od  Liu Qing iz Macaoa.

 

U borbi za finale Franka je izgubila od kasnije svjetske prvakinje Francuskinje Haby Niare sa 2:0 , no unatoč tome, brončanom medaljom ostvarila je do sada  svoj najveći uspjeh.

 

Podsjetimo, Franka Anić prošle je godine na Olimpijskim igrama osvojila 5.mjesto ostvarivši i najbolji rezultat slovenske taekwondo reprezentacije u  Londonu.

 

1498
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije