Autor: mi
Datum objave: 18.03.2020


Fury: 5 načina na koje je Kličko pokušao varati protiv mene

Tyson Fury izjavljivao je da je Vladimir Kličko pokušavao varati u njihovoj borbi 2015. u Dusseldorfu.

‘Kralj Cigana’ u studenom te godine priredbio je veliko iznenađenje i nakon 12 rundi pobijedio 11 godina nedodirljivog Ukrajinca i osvojio WBA, WBO, IBF i IBO naslove u teškoj kategoriji.

Britanac je naveo 5 razloga zbog kojih legendarnog prvaka gleda drugačijim očima od većine.

“Ja sam povjesničar boksa, posebno što se tiče teškaša. Kličko je bio dobar prvak i napravio je dobre stvari za svoju karijeru, ali uopće ga ne poštujem kao osobu. Nimalo.”


“Čovjek je varalica. U svakom pogledu. Uz to je ljubomorna osoba i zlopamtilo. Kad sam se borio s Kličom to mi je bio prvi takav meč i bio sam autsajder u omjeru 10-1.”


“Pobjeda mu je toliko značila da bi učinio sve da do nje dođe. Mislim doslovno sve jer je bio voljan varati.”

“Za početak muljali su sa službenom vagom. Rekli su da imam 112 kilograma. Nisam imao 112 kilograma valjda od svoje desete godine. To je bila još jedna mentalna igra zato jer pomislite da ste izgubili više od 6 kilograma. Čak mi je i stric Peter rekao: Mislio sam da jedeš. Zar ne možeš jesti?”

“Rekao sam mu da imam 116 kilograma. Vratili smo se i na mojoj vagi sam imao 116 kila. To je bila jedna mala prevara.”

“Rekao sam mu na vaganju da je namjestio vagu, a kad je već tu da može i izvaditi uloške iz cipela. Bio je visok kao i ja. Vladimir ima 196 centimetara, a ja ne gledam prema gore ako netko ima metar 96. Bio je kao na štulama, na platformi. To je bila druga stvar.”

Fury je visok 206 centimetara.

Zatim je na dan borbe iskrslo novo pitanje – podloga u ringu.

“Na dan borbe zaputio sam se u arenu kao što to i inače činim da pogledam stadion i provjerim ring.”

“Uđem u ring, a na njemu 25 centimetara pjene. Kao memorijska pjena za madrace. Rekao sam svom ocu i stricu Peteru da se ne mogu boriti u tom ringu. Osjećao sam se kao da hodam po Mjesecu. Ta podloga crpi energiju, a ja sam boksač koji se kreće. Htio mi je oduzeti noge.”


Johnny Nelson (bivši svjetski prvak u cruiserweightu s rekordnim brojem obrana uz Marca Hucka  i analtičar Sky Sportsa) mi je rekao da je bio na Kličkovim pripremama u Austriji i da je trenirao na istoj takvoj podlozi tako da se privikao na nju.”

“Prvi put nakon dugo vremena boksao je s nekime koga nije bila briga za novac, koga nisu zanimali pojasevi. Ja sam došao pobijediti. Ako je to napravio meni, koliko je to puta napravio protivnicima prije mene tijekom cijele karijere? A koliko boksača je trebalo novac i nije reklo ništa.”


“Reagirao sam u stilu: Ne treba mi ova borba, idemo lijepo kući.”

“Ostalo je sat vremena do početka, a borbe i dalje nije bilo, planirali smo krenuti kući. Na kraju je Vitalij Kličko rekao da skinu podlogu i na kraju je ostala normalna podloga.”

“A onda je došao problem s rukavicama. U borbi za naslov svjetskog prvaka kao obvezni izazivač imate pravo izabrati koje god rukavice hoćete. Ja sam naručio udaračke rukavice, a one koje su mi donijeli su bile poput dva jastuka. Rekli su mi: Ovo imamo, uzmi ili ostavi. Odgovorio sam im: Znate što, dajte mi te rukavice nije me briga.”


“U tom trenutku nismo mogli nabaviti nove rukavice, bilo je već kasno. Zato smo uzeli te usrane rukavice koje nismo htjeli.”

“U borbama za naslov prvaka osoba iz suparničkog tima dođe u vašu svlačionicu i gleda kako vam stavljaju bandaže. Vitalij je bio u mojoj svlačionici, a mi smo poslali mog oca u Vladimirovu svlačionicu da gleda kako mu stavljaju bandaže.”

“Ali, dok je moj otac tamo stigao njegove su ruke već bile zamotane. Stavljene bandaže i rukavice. Rekao mu je da ih skine ili mi idemo kući.  Zatim je izjurio iz svlačionice i posvađao se s njegovim menadžerom. Vratio se i rekao: Idemo kući, ovo su prevarantske pizde.”

“U tom trenutku ja si mislim: Svemogući Bože je li moguće da mu ovo toliko znači? Moraš li toliko muljati da bi došao do pobjede protiv suparnika koji je autsajder u omjeru 10-1.”

“Skužili smo vsaki pokušaj prevare i natjerali ga da se pošteno bori. Vjerujem da je Vladimir Kličko bio poražen i prije nego je izašao na ring te večeri.”


“Dok je hodao prema ringu imao je izraz lica gubitnika zbog svih tih budalaština koje nisu prošle. Sve što sam ja morao bilo je ući u ring, odigrati svoju ulogu i pobijediti.”







Foto: Reuters
5672
Kategorije: Boks
Tagovi: Wladimir Klitshcko, Tyson Fury
Najpopularnije
Najnovije