Autor: mi
Datum objave: 23.03.2020


Fury je prije revanša s Wilderom vratio britansku licencu i time ostao van dodira antidopinške agencije

Prije nego je boksao za WBC-ov naslov Tyson Fury zamijenio je licencu.

Onu koju mu je izdao British Boxing Board of Control zamijenio je onom američke države Nevade i s tom licencom osvojio je pojas svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u revanšu protiv Deontaya Wildera.


U Britaniji je posljednji put boksao 2018. i svake godine mora obnoviti boksačku dozvolu.
Fury nije samo čekao da mu istekne britanska licenca, već je pismenim putem zahtijevao od BBBoC-a da mu je poništi.


Nakon što je u medijima izašla priča o farmeru koju tvrdi da je lagao za Furyja i njegovog rođaka Hughieja u slučaju pada na doping testu 2015., britansko antidopinško tijelo UKAD poslalo je pismo Furyjevim odvjetnicima.


Farmer je izjavio da je on boksačima dostavio meso divlje svinje, koje je uzrokovalo pozitivni rezultat na nadrolon.


Fury je bio kažnjen dvogodišnjom suspenzijom retroaktivno, a ako se utvrdi da je namjerno lagao mogla bi uslijediti nova optužba koja nosi potencijalnu suspneziju od čak 8 godina.


Suspenzija nije imala velikog utjecaja na obojicu jer Tyson i ovako i onako u tom periodu nije boksao, dok se Hughie nastavio boriti.


Pitanje je želi li UKAD nastaviti slučaj jer su ih troškovi u prvom slučaju s Furyjevima doveo na rub bankrota i postojala je opasnost da ih u slučaju protutužbe zatvore. 
Hughie Fury i dalje boksa s licencom BBBoC-a, dok bi nova istraga imala malog učinka na Tysona.


Fury je već odavno u nategnutim odnosima s BBBoC-em. Kažnjen je s 3000 funti zbog komentara na Twitteru o Davidu Priceu, a zatim i 15 000 funti godinu potom nakon ispada na press konferenciji.


Tyson se nakon osvajanja naslova svetskog prvaka našao našao na udaru javnosti zbog izjava o homoseksualcima, ženama i židovima.


To je sve zaboravljeno nakon povratka prilikom kojega je priču bazirao na borbi protiv depresije i ovisnosti.


BBBoC je povezan kako s UKAD-om tako i sa sve četiri velike federacije i njegove odluke bi federacije mogle prihvatiti.


No, BBBoC ga ne može suspendirati jer nema njegovu licencu, a pitanje je koliko bi to zanimalo Sportsku komisiju Nevade jer se slučaj dogodio pet godina prije nego je zatražio licencu od njih.


No, to bi ga moglo spriječiti da ponovno boksa u Velikoj Britaniji, što bi utjecalo na moguću borbu s domaćim rivalom Anthonyjem Joshuom.

1567
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, doping
Najpopularnije
Najnovije