Autor: mi
Datum objave: 14.02.2020


Fury: Kličko udara jače od Wildera. Kod Wildera se ne radi o snazi udarca

Uoči revanša s ‘Bronze Bomberom’, Tyson Fury klaže da Vladimir Kličko udara jače od Deontaya Wildera.

Nakon što je prva borba u prosincu 2018. završila bez pobjednika, ‘Kralj Cigana’ 22. veljače u Las Vegasu po drugi će put izazvati WBC-ovog prvaka u teškoj kategoriji.


31-godišnji Britanac je u prvom meču dva puta završavao na leđima, ali se oba puta uspio vratiti u borbu.

Fury je u studenom 2015. u Dusseldorfu pobijedio Vladimira Klička

jednoglasnom odlukom sudaca i osvojio WBA, WBO, IBF i IBO pojaseve,  kojih se poslije morao odreći. Uoči revanša s Amerikancem kaže da Kličko ima jači udarac.


Wilder je 41 od 43 borbe završio nokautom.

“On ne može biti najveći udarač u povijesti teške kategorije zato jer nije mogao nokautirati ‘Kralja Cigana’” kaže Fury.

“Primio sam njegov najbolji udarac čisto na bradu i ustao sam se. Ne mislim da udara jače od Vladimira Klička. Vladimir ima brutalan nokaut udarac i imao je puno više borbi od Wildera. Samo da ne bude zabune, svi teškaši jako udaraju.”

“Kod Wildera se ne radi toliko o njegovoj snazi. Radi se o brzini kojom zadaje udarce. Zna biti nezgodno kad ih ne vidite da dolaze. U ringu ne osjećam udarce jer sam pod adrenalinom.”

“Onaj koji bi trebao biti zabrinut je Wilder. On zna samo jedan trik, on je nokauter. Ali, rušio me dvaput, u devetoj i dvanaestoj rundi i uz to je imao više od 2 minute u svakoj rundi da me završi i nije mogao.”

“Pogodio je najboljim udarcima koje bilo koji teškaš može zadati. Ali, ‘Kralj Cigana’ se ustao iz pepela poput feniksa, stao na noge i ozlijedio ga do kraja runde. Bio sam udaren, ozlijeđen, srušen. Ali kad se ustanem ja krećem naprijed.”

“Wilder ima OK inteligenciju u ringu, ali ne može se uspoređivati s nekim poput Vladimira Klička.”


Fury u najavama za revanš ističe da ovog puta ide na nokaut i da će završiti Amerikanca do druge runde.

“Ostalo je manje od deset dana da saznate jesam li blefirao. Ljudi svašta pričaju, a vi ćete moći vidjeti jesam li dovoljno veliki čovjek da poduprem svoje riječi.”

“Moja najveća greška prošli put je bila ta što ga nisam natjerao da plati za svoje greške kad sam ga već ozlijedio. Ovaj put znam da mogu odraditi cijelu borbu i kad ga budem imao ozlijeđenog bacit ću sve što imam na njega.”

„Iz te borbe sam naučio da ga se može lako pogoditi i da ga se može ozlijediti. On ima veliku desnicu, to je to. On je jednodimenzionalni borac. Ja mogu prilično lagano nadboksati Wildera. Ali, nije dovoljno da ja vjerujem u to, u to moraju povjerovati i suci. Kako bih bio siguran u pobjedu treba mi noakut.”

„Želim da pobjeda bude definitivna, bez obzira na to tko pobijedi. Moja sudbina leži u mojim šakama.”

1271
Kategorije: Boks
Tagovi: Wladimir Klitshcko, Tyson Fury, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije