Autor: mi
Datum objave: 18.11.2019


Fury o padu na doping testu: Zašto su dozvolili da budem tako ponižen?

Tyson Fury u svojoj autobiografiji Behind The Mask (Iza maske) progovorio je o situaciji s Britanskom antidopinškom agencijom (UKAD).

UKAD je tvrdio da je ‘Kralj Cigana’ nakon pobjede protiv Christiana Hammera u veljači 2015. bio pozitivan na steroid nandrolon.

Uz njega je na istu supstancu bio pozitivan i rođak Hughie Fury.

Obojica su za pozitivan rezultat okrivili konzumaciju nekastriranog vepra. Fury je taj podatak izostavio iz autobiografije.

Uslijedila je pravna bitka koja je okončana sporazumno 2017. godine. Fury je prihvatio dvogodišnju suspenziju koja je tekla od 2015. i nastavio karijeru u lipnju 2018.

U tom periodu Britanac se svejedno nije borio jer je nakon pobjede protiv Vladimira Klička u studenom 2015. kojom je postao svjetski prvak u teškoj kategoriji pauzirao dvije i pol godine zbog problema s depresijom, kokainom i alkoholom.

“Od veljače 2015. do prosinca 2017. oblak sumnje je lebdio nada mnom zbog optužbi za visoke razine nandrolona pronađene u mom tijelu i tijelu mog rođaka Hughieja Firyja” napisao je Fury.

„Morao sam to riješiti prije nego bih mogao i pomisliti da ću se ponovno boriti. Redovno su me testirali ljudi iz UKAD-a, vjerojatno više od većine boksača i kad je slučaj s njima došao svome kraju imali su seriju negativnih rezultata.”


„Nisam bio svjestan mogućih optužbi protiv mene dugo vremena, Tijelo prirodno proizvodi nandrolon, ali moje je iz nekog razloga imalo visoku razinu. Mogu kategorički reći da nikad nisam uzimao nikakav doping niti ću uzimati.”


„Veliko pitanje koje je ostalo je zašto je UKAD-u trebalo toliko dugo da to riješi? Zašto su me ostavili u neizvjesnosti dozvolivši ljudima da me nazivaju varalicom? Zašto su dozvolili da budem tako ponižen?”


„Ali, Bog je bio na mojoj strani i kad je Bog na vašoj strani koga bi se trebali bojati? Nikoga. Kad je slučaj došao svome kraju, UKAD je objavio da ne može ustanoviti zašto sam imao povišenu razinu nandrolona. Odvjetnički troškovi slučaja bili su preko milijun funti i u medijima se raspravljalo o tome da bi moja pobjeda u ovom slučaju, a znam da bih pobijedio, mogla dovesti UKAD do bankrota.”


„Ali, to je isto tako značilo još tri ili četiri godine borbe na sudu. U svakom slučaju to je napokon riješeno i mogao sam ponovno ozbiljno razmišljati o povratku borbama.”




858
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, doping
Najpopularnije
Najnovije