Autor: mi
Datum objave: 04.03.2020


Fury: U umu svakog borca postoji razlog zašto je izgubio. To nikad ne može biti jednostavna činjenica da te večeri nije bio dovoljno dobar

Tyson Fury u karijeri je osvojio pojaseve sve četiri velike boksačke federacije.

U studenom 2015. u Dusseldorfu je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Vladimira Klička i osvojio WBA, WBO, IBF, te IBO pojas.


Izgubio ih je ubrzo, ali ne u ringu, već ih je iz više razloga upraznio, a nakon povratka je u

veljači prekidom u sedmoj rundi nanio prvi poraz Deontayu Wilderu i osvojio posljednji preostali pojas koji mu je nedostajao - WBC-ov.

Wilder za poraz krivi puno stvari, a najviše je pažnje privukla izjava njega i njegovog trenera da je za poraz kriv dvadesetak kilograma teški kostim s kojim je Amerikanac izašao na ring.

"Prije je govorio da trenira u odijelu s utezima od 20 kilograma. Ali, razumijem zašto to govori. U umu svakog borca postoji razlog zašto je izgubio. To nikad ne može biti jednostavna činjenica da te večeri nije bio dovoljno dobar i da je izgubio od boljeg protivnika. Uvijek mora biti kriv trening kamp ili trener ili odijelo, nožni prst, uvijek je nešto drugo problem" kaže 'Kralj Cigana'.


Referenca za ozljedu nožnog prsta se odnosi na Davida Hayea koji je za svoj poraz od Vladimira Klička i slabu izvedbu u ringu okrivio ozljedu nožnog prsta.


Fury je sa svojom suprugom Paris gostovao u emisiji This Morning gdje je govorio i o borbi za neospornog prvaka u teškoj kategoriji s Anthonyjem Joshuom koji trenutno drži one pojaseve koje je on osvojio protiv Klička.

Joshuin promotor Eddie Hearn želi potpisati ugovor za dvije borbe s Furyjem što prije s tim da bi se prva trebala održati do kraja ove godine.

"Ja sam već bio neosporni prvak svijeta u teškoj kategoriji kad sam pobijedio Vladimira Klička. Tako da što se mene tiče Joshua je samo skupio moje ostatke. Ja nikad nisam izgubio te pojaseve, morao sam ih uprazniti zbog problema s mentalnim zdravljem. To su moji pojasevi. Kako on može tvrditi da je prvak kad nikad nije pobijedio prvaka?"




1630
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Anthony Joshua, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije