Autor: mi
Datum objave: 16.03.2020


Furyjev promotor kaže da se radi o ucjeni koja nije prošla

Britanska antidopinška agencija (UKAD) provjerit će navode farmera koji optužuje aktualnog WBC-ovog prvaka Tysona Furyja za prevaru u slučaju pozitivnog doping testa.

Kao što smo već pisali, Farmer iz Lancashirea Martin Carefoot izjavio je za Daily Mail da je lagao za Tysona Furyja i njegovog rođaka Hughieja u postupku, a da mu oni za to nisu isplatili obećani novac.

Fury je nakon pobjede protiv Christiana Hammera u veljači 2015. bio pozitivan na steroid nandrolon. U studenom iste godine pobjedom protiv Vladimira Klička osvojio je WBA, WBO, IBF i IBO naslove svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.


Slučaj protiv njega pokrenut je tek 16 mjeseci nakon borbe s Rumunjom kada je ‘Kralj Cigana’ već bio svjetski prvak. Furyjevi su tvrdili da je za pozitivan dopinški test kriva konzumacija mesa nekastriranog vepra.

Farmer je 2017. dao dvije potpisane izjave odvjetnicima u kojima tvrdi da je Furyjevima isporučio vepra.

Slučaj je zaključen tako da je Fury dobio 2-godišnju suspenziju retroaktivno što je bio kompromis koji mu je išao na ruku jer se u to vrijeme nije borio zbog problema s depresijom. Spominjalo se da će mu pobjeda protiv Hammera biti poništena, ali ni to se nije dogodilo.


Carefoot sada tvrdi da je sve to laž: „Nikad nisam držao veprove. Nikad nisam ubio divlju svinju.”

Kaže da mu je za pomoć ponuđeno 25 000 funti, a da mu spomenuti iznos nikad nije isplaćen.


Frank Warren, koji je Furyjev promotor od 2018. kaže da se ovdje radi o ucjeni koja nije prošla.

“Farmer koji iznosi ove nečuvene optužbe mi je poslao pismo prošlog listopada, puno pogrešaka, u kojem mi u principu govori da je počinio krivokletstvo lagavši i potpisavši neistinite izjave pod prisegom. Kad sam ga nazvao zatražio je novac. Rekao sam mu da briše i da se javi UKAD-u. Odlučio je ne kontaktirati UKAD već je kontaktirao novine.”


„Nije mi jasno kako netko ovog čovjeka može shvaćati ozbiljno. Tyson se nikad nije sreo s tim čovjekom. Koja hrpa gluposti. Prepustit ćemo to UKAD-u, ali ne vjerujem da će se to nastaviti dalje.

Ako Fury bude proglašen krivim za petljanje u istragu prijeti mu 8-godišnja suspenzija, iako su izgledi za to vrlo mali.

Uz britanskog boksača je i predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman.


“Osobno više vjerujem Tysonu Furyju u odnosu na nekoga tko je već priznao laganje u pravnim dokumentima iz financijske koristi. Osoba koja tvrdi da je pristala lagati za novac bi trebala biti na suđenju, posebno nakon što je čekala 5 godina da ispriča priču. A druga stvar, Tyson u to vrijeme nije imao ništa s WBC-om. S Kličkom se nije borio za WBC-ov već za druge pojaseve, tako da ovo ne utječe na njegov status našeg prvaka u teškoj kategoriji.”


526
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, doping
Najpopularnije
Najnovije