Autor: mi
Datum objave: 08.05.2020


Furyjev promotor: Mike Tyson nema šanse protiv nijednog pravog teškaša

Frank Warren vjeruje da se dio fanova zanosi mogućim povratkom Mikea Tysona.

53-godišnji Amerikanac nedavno je izjavio da želi odboksati nekoliko ekshibicijskih mečeva, a nakon što je vidio kratku snimku njegovog treninga dio javnosti to je shvatio kao odluku o povratku profesionalnom boksu i počeo maštati.

 

Mike Tyson posljednju profesionalnu borbu odradio je 2005. kada je protiv Kevina McBridea doživio drugi uzastopni poraz.


Promotor Tysona Furyja, Daniela Duboisa i Joea Joycea kaže da je suludo da netko može vjerovati da bi se Tyson s obzirom na godine i period neaktivnosti mogao nositi s današnjim vrhunskim teškašima. Warren je u prošlosti radio s Tysonom kao promotor nekolicine njegovih protivnika.


"Mike Tyson može provesti u dvorani i idućih 10 godina, ali nema šanse protiv nijednog pravog teškaša. Ne mogu ni zamisliti tko bi mu uopće izdao licencu s 53 godine, a da se ne radi o ekshibicijskom meču. Ne vjerujem da bi to ijedno regulatorno tijelo učinilo. On se dovodi u formu i to je sjajno. Ali, ako govorimo o tome da će se opet boriti dajte molim vas" izjavio je Warren za Metro.


"Znam da nas ova karantena sve pomalo izluđuje i puno se fantazira o borbama, ali svi borci koji se vrate završe samo na jedan način - odmah se povlače. Ako i uspiju doći do ringa budu pretučeni i osramoćeni. Na kraju njegove karijere Danny Williams i Kevin McBride sredili su Mikea. I kad bi se vratio s kim bi se borio? Njegov trener kaže da se za šest mjeseci može boriti prtiv bilo kojeg teškaša. Vjerojatno bi mogao. Ali, to bih mogao i ja, bar bih mogao pokušati. To bi završilo samo na jedan način, a to isto vrijedi i za Mikea."


"S 53? Kako bi mogao pobijediti i jednog teškaša? Bio bi opasan jednu rundu, siguran sam da još uvijek može jako udariti, ali onda bi ostao bez benzina. Ekshibicijski mečevi su jedna stvar, ali prava borba? Njegov trener kaže da se može boriti protiv bilo kojeg teškaša. Bih li ga ja ikad stavio u ring s nekim poput Daniela Duboisa? Nikad. To bi bila sramota. Na pamet mi ne pada nijedan teškaš s kojim bi se mogao boriti. Kad se borio protiv Dannyja Williamsa znao sam da će ga Danny pobijediti ako se bude držao onoga o čemu smo pričali. Mike bi te mogao pogoditi rundu ili rundu i pol. Ali, čim bi se uvukao i počeo primati udarce znali smo da će biti gotovo. I upravo tako je i bilo".


"Čak i prije kraja njegove karijere bila je hrpa borbi u kojima nije bio u najboljem izdanju. Kad se borio protiv Lennoxa Lewisa nije bio u najboljem izdanju. Jednom kad je nestao njegov imidž nasilnika to je postala druga priča za Mikea Tysona. Njegovo najbolje vrijeme bilo je kad je bio jako, jako mlad. Bio je uzbudljiv i zbog njega ste sjedili na rubu sjedala. Sve je to otišlo u vjetar kad se počeo zafrkavati."



3027
Kategorije: Boks
Tagovi: Mike Tyson
Najpopularnije
Najnovije