Autor: mi
Datum objave: 06.03.2020


Furyjev trener: Wilder bi trebao zaboraviti na treću borbu i umjesto toga boriti se s Ruizom

Uoči revanša s Deontayom Wilderom Tyson Fury u svoj tim je uključio i daljnjeg rođaka Andyja Leeja.

35-godišnji umirovljeni Irac je bivši svjetski prvak u srednjoj kategoriji, a trenirao je kod pokojnog Emanuela Stewarda.


Fury je za glavnog trenera uzeo Stewardovog nećaka Javona ‘SugarHilla’ Stewarda i nova suradnja je donijela sjajne rezultate jer je 'Kralj Cigana' u drugom susretu pomeo Wildera i uzeo mu pojas WBC-ovog prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

Amerikanac je aktivirao ugovornu klauzulu za treći meč, ali Lee smatra da mu to nije najpametniji potez.

Štoviše, šokiran je odlukom Wilderovog tima da mu odmah dozvoli da ide na treću borbu koja bi se trebala održati 18. srpnja u las Vegasu.


Nakon prve borbe u prosincu 2018. koja je završila bez pobjednika Fury se prije revanša borio s Tomom Schwarzom i Ottom Wallinom. Wilder je u istom tom periodu nokautirao Dominica Breazealea i Luisa Ortiza.

„Iznenađen sam što su on i ljudi koji vode njegovu karijeru aktivirali klauzulu. Siguran sam da njegov ego želi tu borbu. Mislim da bi netko u njegovom timu trebao reći: Hej, hajdemo se boriti protiv Andyja Ruiza ili nekoga drugog, pa ćemo se onda ponovno boriti s Tysonom. Neka se malo oporavi” izjavio je Irac.


„Ali, prvak se želi odmah vratiti i on razmišlja kao prvak. Tražio je izgovore nakon poraza, ali tko zna što se zapravo događalo dok je trenirao za borbu. Možda će pružiti bolju izvedbu, ali ne vidim kako bi se mogao promijeniti. Tyson će samo biti bolji u onome što radi.”

Ruiz, koji ima istog promotora kao i Wilder, Premier Boxing Champions, pohvalio je Furyjevu izvedbu.


„Mislim da je Tyson Fury napravio ono što je morao. Držao se plana. Prilično sam siguran da bi to mogao izvesti ponovno, a to bih mogao i ja. Ako me izaberu tu sam i spreman sam” rekao je Ruiz.


„Wilderove noge su bile slabe, klimave. Čak i udarci koje je bacao nisu imali dovoljno snage i zbog toga mislim da je Fury odradio sjajan posao. Bio sam stvarno šokiran jer sam mislio da će Wilder pobijediti.”


1159
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije