Autor: mi
Datum objave: 17.03.2019


Garcia: Moj brat je htio prekinuti meč. Spence je prava istina

Errol Spence uvjerljivom izvedbom protiv Mikeya Garcije na stadionu u Arlingtonu treći je put obranio IBF-ov naslov u velteru.

Iako je bio fizički jači od svoj protivnika 'The Truth' je koristio boksačke vještine na putu do pobjede i iako nije uspio završiti WBC-ovog prvaka u lakoj kategoriji pitanje pobjednika nikad nije dolazilo u pitanje. Svi suci su mu dali sve runde u pobjedi jednoglasnom odlukom.


Meč je uživo pratilo 47 525 fanova, a Garcia je odao priznanje protivniku.


"Zaista cijenim ljubav i podršku fanova koju sam dobio večeras. Bila je ovo velika večer i svaka čast Errolu. On je veliki prvak. On je istina (Spenceov nadimak je The Truth - Istina, op.a.). Vrlo dobro je proveo svoj plan u djelo" izjavio je Garcia nakon meča.


"Došao je s dorbim planom i držao je distancu u svoju korist. Nisam uspio pronaći ritam. Ja sam se pokušavao prilagoditi, a on je izvršavao svoje zadatke. Uspio sam se držati. Osjećao sam se dobro i snažno. Mislim da je osjetio moju snagu, ali sam i ja definitivno osjetio njegovu" dodao je svjetski prvak u četiri težinske kategorije koji se za ovaj meč podigao dvije kategorije.


"Upravo sam odradio 12 rundi s velikim šampionom u velteru. Ovo nitko nije napravio u posljednje vrijeme. Ponosan sam na to. Moram razmisliti što dalje. Vjerojatno ću se vratiti u lakše kategorije."


Garcia je bio na rubu prekida u 10. rundi. Kada se vratio u kut njegov brat i trener Robert želio je prekinuti borbu.


"Moj brat je želio prekinuti borbu u kasnim rundama. Nije želio da primam više udaraca, ali sam mu rekao da sam dobro i da želim pokušavati do kraja. Mislio sam da ga mogu pogoditi jednim dobrim udarcem i sve promijeniti, ali ga nisam uspio pogoditi."






Foto: Ryan Hafey

805
Kategorije: Boks
Tagovi: Errol Spence Jr., Mikey Garcia
Najpopularnije
Najnovije