Autor: Admin
Datum objave: 01.05.2013
Komentari:
0,00


GAVRILOVIĆ BRILJIRAO NA 2. KVALIFIKACIJSKOM TURNIRU

Gospić zauzeo sedmo mjesto

U Varaždinu je održan drugi kvalifikacijski turnir 1. HHL nakon kojeg su poznati svi sudionici Lige za prvaka.

 

Među šest najboljih momčadi ove godine nema branitelja naslova Gospića koji je zauzeo na kraju sedmo mjesto, a Liga za prvaka mu je pobjegla tri i pol boda...

 

Nakon dva kvalifikacijska turnira 1. HHL poznati su sudionici Lige za prvaka i play outa. U Ligi za prvaka hrvat će hrvači Vindije, Gavrilovića, Like, Lokomotive, Sesvetskog Kraljevca i Sesveta.

 

Tako je i definitivno poznato da naslov prvaka neće obraniti hrvači Gospića koji nisu uspjeli ući u Ligu za prvaka. Gospićani su na oba turnira nastupili bez Bože Starčevića što se pokazalo prevelikim hendikepom. Imali su sigurne bodove u najtežoj kategoriji gdje je Marko Koščević donosio bodove, nadali su se dobrom nastupu Antona Đoka, međutim on je u Varaždinu poražen u polufinalu i Gospić je ostao kratak.

 

Na turniru u Varaždinu najviše bodova osvojili su hrvači Gavrilovića koji su najbolje odradili posao. Imali bi zasigurno i još više bodova da je Grabovac uspio skinuti kilažu u kategoriji do 55 kilograma gdje je njegovim izostankom Martin Bešenić iz Vindije imao potpuno otvoren put prema prvom mjestu.

 

 

Konačni poredak

 

1. Vindija 45.0 bodova

 2. Gavrilović 37.0

 3. Lika 36

 4. Lokomotiva 24.5

 5. Sesvetski Kraljevec 23.5

 6. Sesvete 20.5

 7. Gospić 17.0

 8. Hrvatski dragovoljac 16.5

 9. Istarski borac 15.0

 10. PIK Vrbovec 12.0

 11. Slatina 11.0

 12. Metalac 6.5

 13. Poreč 5.0

 14. Zagreb 3.5

 15. Sisak 1.5

 

U kategoriji do 60 kilograma pobjedu je odnio Ivan Lizatović iz Lokomotive koji je imao dosta teži put do finala nego Boris Baniček iz Gavrilovića. Lizatović je u polufinalu hrvao protiv Ivana Lončarića i vrlo uvjerljivo slavio, a onda je u finalu odnio pobjedu i protiv Baničeka, također nešto lakše od očekivanja.

 

U kategoriji do 66 kilograma u finalu su se našli Tonimir Sokol iz Vindije i Filip Šačić iz Sesvetskog Kraljevca. U dvoboju generacija Sokol je na iskustvo odnio pobjedu, jednako kao što je svladao i Kristijana Šimatića, još jednog vrlo perspektivnog hrvača u polufinalu.

 

Zanimljivo je bilo u kategoriji do 74 kilograma gdje je prvo mjesto na kraju odnio Dominik Etlinger, ali teško izborenom pobjedom protiv Danijela Janečića iz Like. Niti jedan od hrvača nije uspio zahvatom doći do boda i Etlingeru je obrana donijela još jedan naslov. Prije finala obojica su imali teške mečeve protiv Ivana Mihalja i Roberta Sigura, ali su izvukli pobjede.

 

U kategoriji do 84 kilograma dominirao je Nenad Žugaj koji nije imao apsolutno nikakvih problema. Atraktivnim pobjedama je stigao do prvog mjesta, a u finalu je bio bolji od Marija Mihalja.

 

 

 

Vrlo zanimljivo bilo je u kategoriji do 96 kilograma. U gornjem dijelu ždrijeba Tomislav Lavrić iz Gavrilovića nije imao većih problema do finala gdje je na kraju stigao Vinko Kadečka, njegov klupski kolega. Kadečka je imao u polufinalu za protivnika Đoka iz Gospića i u odličnoj borbi ga je uspio svladati i proći u finale. Na krilima te pobjede i na iskustvo svladao je i Lavrića uzevši prvo mjesto. Đok je na kraju pobjedom u dvoboju za treće mjesto protiv Katića iz Sesveta mogao progurati Gospić do Lige za prvaka, ali se uopće nije pojavio na strunjači i tako je izbacio Gospić u play out.

 

U najvišoj težinskoj kategoriji očekivano je dominirao Marko Koščević koji je u polufinalu nadjačao Stjepana Lavrića, a zatim u odličnoj finalnoj borbi Hrvoja Šavuka koji je u svom dijelu ždrijeba imao vrlo lagan posao.

 

Ligaški dio započinje na jesen u oba ranga natjecanja i zasigurno nas očekuje puno dobrih mečeva. Gavrilović i Vindija figuriraju kao glavni favoriti za naslov prvaka, međutim ostaje za vidjeti kako će se ostale momčadi posložiti tijekom prijelaznog roka što bi moglo imati utjecaja na konačni plasman.

1401
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje, HHS
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije