Autor: Admin
Datum objave: 08.10.2013
Komentari:
0,00


GAVRILOVIĆ PRUŽIO DOBRU PARTIJU U VARAŽDINU

Ali je sportska sreća je bila na strani Vindije

Gavrilović je porazom započeo ligaško natjecanje sa bitno izmijenjenim sastavom u odnosu na prošlu godinu.

 

Šanse za ostvarivanjem boljeg rezultata ili čak pobjede nad vrlo jakom Vindijom, bitno su umanjene sudačkim odlukama tijekom borbi u kategoriji 60 i 96 kg.

 

Bodove za Gavrilović ostvarili su:

 

Ivan Barišić u kategoriji 84 kg došao je do pobjede prije isteka 2 runde i vrlo uvjerljivo savladao svog protivnika pri čemu je do izražaja došla Ivanova odlična fizička priprema. Očit je Ivanov napredak u odnosu na prošlu godinu, što potvrđuje i nedavno osvojeno srebro na PH za seniore u slobodnom načinu hrvanja.

 

Do druge pobjede za Gavrilović, ali vrlo teško, došao je Stjepan Lavrić u kategoriji 120 kg pobijedivši odličnog Šokmana .

 

Nakon početnog vodstva 2:0 , Šokman je poveo 5:2 i ubrzo 8:2, nakon čega je Stjepan u završnici 2 runde izveo dva bacanja za 3 boda i izjednačenjem 8:8 došao do pobjede.

 

U ekipi Gavrilovića debitirao je mladi Vidović u kat 55 kg koji je poražen od Frankola .   U kat 60 kg nastupio je Grabovac ( umjesto Baničeka) protiv odličnog Bešanića koji je vrlo teško došao do pobjede. Upitna je odluka sudca kada je poništio 2 bacanja Grabovca za 3 boda, tvrdeći da se radi o faulu – to jest korištenju noge.       

 

 

U naredne dvije kategorije 66 kg i 74 kg Šimatić i Sigur suočili su se sa našim reprezentativcima Sokolom i Janičićem, koji su pobjedama opravdali svoj reprezentativni status.

 

U kat 96 kg Tomislav Lavrić poražen je od Hogaća,. Tomislav je tijekom borbe bio daleko više aktivniji od Hogača tako da je svojom dominacijom prisilio Hogača na pasivnost koju je sudac kaznio sa dvije javne opomene i dodijelio bod Tomislavu. Od početka 2 runde, Tomislav je nastavio istim tempom , a sudac se nakon 1,40 min borbe nije odlučio dati i 3 opomeni Hogaču koji je nastavio hrvati kao i u 1 rundi. U konačnici kada napadi nisu urodili plodom, Tomislav vidno iscrpljen , omogućio je Hogaču postizanje 2 boda i konačnu pobjedu.

 

Jedan dio hrvačke javnosti iskazao je nevjericu i sumnje prigodom ovogodišnjih promjena propozicija 1 HHL u dijelu gdje se smanjuje broj sudaca na jednog glavnog sudca i  gdje je dodatno onemogućeno traženje „challenge“ – zahtjev za pregled video zapisa . Ovaj meč je možda dobar primjer kako je trebalo barem zadržati mogućnost korištenja „challenge“, i na takav način otkloniti nedoumice i subjektivna mišljenja aktera susreta. Činjenica je da jedan sudac nije u stanju baš sve vidjeti na strunjači, a video zapis bi bio samo dodatni alat sudcu susreta.

1587
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje
Komentari
# 3 Dana 09.10.2015 - 15:38 Darence ... je rekao/la:
The abtiily to think like that is always a joy to behold http://xzkmwndyqa.com [url=http://ulohaic.com]ulohaic[/url] [link=http://suahbobe.com]suahbobe[/link]
 
# 2 Dana 09.10.2015 - 01:15 Xadrian ... je rekao/la:
I've been lonkiog for a post like this forever (and a day) http://jdwyvjaiihy.com [url=http://colmkcbvgx.com]colmkcbvgx[/url] [link=http://qjngkfw.com]qjngkfw[/link]
 
# 1 Dana 20.09.2015 - 10:11 Solyn ... je rekao/la:
You've really captured all the esaltnises in this subject area, haven't you?
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije