Autor: mi
Datum objave: 02.07.2019


Gerges jedini oslobođen u slučaju dopinga Gloryjevih boraca

Hesdy Gerges bio je među četvoricom Gloryjevih boraca za koje su nizozemski mediji početkom godine objavili da su pali na doping testu.

Uz njega su bili Badr Hari, Mladen Brestovac i Ariel Machado.

Hari je suspendiran na 19 mjeseci, Machado na 20, a Brestovac nije suspendiran već je samo dobio opomenu zbog pozitivnog nalaza tragova meldonija za revanš s Ricom Verhoevenom na Gloryju 54 u lipnju 2018.


Gerges je navodno bio pozitivan nakon poraza jednoglasnom odlukom sudaca u revanšu s Harijem u ožujku 2018. Ishod meča je promijenjen u No Contest.


Egipćanin je kao i Brestovac dobio samo opomenu, ali je odbio prihvatiti krivicu i nastavio je postupak. U međuvremenu je napustio Glory i prešao u Bellator.

 

35-godišnji Amsterdamac objavio je preko društvenih mreža da je slučaj pred nizozemskim sudom zaključen u njegovu korist zbog nedostatka dokaza.


"Sjećate li se da ste prije nekoliko mjeseci mogli svugdje pročitati i vidjeti na televiziji da sam uhvaćen u dopingiranju i da ću dobiti dugugodišnju suspneziju? Sjećate li se da su nakon sve te gužve odjednom pripremili nagodbu zato jer su shvatili da su im optužbe protiv mene inkoherentne? Sjećate li se da nisam potpisao ponuđenu nagodbu s upozorenjem za nešto što nisam učinio?"


"Nisam potpisao, a iz Gloryja su me stalno zvali i slali mailove kako bi me uvjerili da svejedno potpišem jer su mi rekli da bi na sudu stvari mogle poći u krivom smjeru, bla bla. Rekao sam im da neću potpisati za nešto što nisam učinio."


"Prošlo je godinu i pol dana od borbe. Sudac je odlučio da on neće donijeti odluku zato jer je dobio vrlo neuredan slučaj i da nedostaju brojni dokumenti, te da doping ne može biti dokazan. Hesdy je jednostavno pobjednik bez dopinga. Sada bi svi mediji trebali pročitati ovo i očistiti moje ime, ali to se vjerojatno neće dogoditi. Osu." Fighterheart



553
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Hesdy Gerges, Badr Hari, Glory
Najpopularnije
Najnovije