Autor: mi
Datum objave: 03.06.2020


Gerges priznao sudjelovanje u švercu 128 kilograma kokaina

Hesdy Gerges u svojoj autobiografiji priznao je sudjelovanje u kriminalnim radnjama zbog kojih je bio osuđen na 4 i pol godine zatvora, ali i oslobođen.

U autobiografiji Fighterheart (Srce borca), koju je napisao s kriminologom sa Sveučilišta u Amsterdamu Frankom van Gemertom priznao je optužbe i otkrio još više.


36-godišnji nizozemski Egipćanin uhićen je u veljači 2011. zbog sumnje da je bio članom zločinačke organizacije koja je kroz belgijsku luku Antwerpen prošvercala 128 kilograma kokaina iz Ekvadora.


Bio je izručen Belgiji, a sud ga je potom osudio na 4 i pol godine zatvora jer je odbacio njegova objašnjenja da je u Belgiju putovao na izlet i da kao borac nema vremena za trgovinu drogom.

No, vrhovni sud je ukinuo kaznu i oslobodio Gergesa.

“Jedno vrijeme sam toliko povjerovao u tu priču da sam stvarno mislio da sam nevin” otkriva ‘Fighterheart’.

“Antwerpen je na neki način bio blagoslov. Ako ste uspješni u tome idete dalje i dalje i dalje… A na kraju završite u zatvoru ili budete ubijeni”-


Iako je u to vrijeme odlučno odbijao optužbe u autobiografiji ih je potvrdio.

Opisao je kako ga je privukao život na amsterdamskim ulicama i postao štićenik narkodilera Patricka Brisbana, kojeg je smatrao dobrim momkom sve do njegova ubojstva 2012.

Djetinjstvo je proveo u  Badhoevedorpu gdje ga je, kaže, njegov očuh, kao i majku i mlađe sestre, tretirao kao princa. Rekao je da bi ga svaki put nakon što bi završio na policiji, a to je do tada bilo već dvadesetak puta, otac dočekao s pilećim odreskom.


Napustio je školu s petnaest godina. Tukao se a ulicama i bavio provalama u trgovine i kafiće, krađom skutera i ratkapa. Puno je pio i uzima razne vrste tableta.


Prvu borbu u kick boksu odradio je sa 17 godina i protivnika nokautirao na takav način da je ispao iz ringa na stol s trofejima.

U to vrijeme radio je na gradilištu i nosio cigle.  Bavio se i prevarama u Crvenoj četvrti, a stvari su postale ružne 2004. godine.


Tijekom provale udario je čovjeka tako da je ovaj završio u komi. Osuđen je na 7 mjeseci zatvora i 200 sati društvenokorisnog rada, a uz to je morao platiti oštetu žrtvi od 11 000 eura.


Nakon izlaska iz ćelije počeo je raditi sa slavnim Thomom Harinckom, osnivačem Chakuriki Gyma. Harinck mu je donekle postao očinska figura i kada bi ga se pitalo za Badra Harija, još jednog njegovog tadašnjeg borca, često bi govorio da je Gerges bio neusporedivo gori od Marokanca.


Kriminalac Brisban dočekivao ga je limuzinama i volio biti viđen u njegovom društvu, te ga je redovno pozivao na VIP partyje. U autobiografiji se otkriva da je Gerges povremeno i radio za njih kao vozač ili bi povremeno prodavao drogu.

Gerges sada obećava da će se brinuti za svoju djevojku, koja se također bori za Bellator u kick boksu i MMA-u, Denise Kielholtz, i svog sina, koji ima blaži oblik autizma.


“Ljubav i odgovornost za dijete su nešto sasvim drugačije. Sve što sam propustio u svom životu i sve gluposti koje sam napravio sam možda napravio i zbog toga jer nisam imao nikoga da me vodi. Ja to pokušavam dati svom sinu”.


Gerges je imao vrhunsku karijeru. Borio se diljem svijeta za najveće promocije - K-1, It’s Showtime, Glory, Ultimate Glory,  SuperKombat i Kunlun Fight.


Pobjeđivao je Badra Harija (diskvalifikacijom), Pavela Zhuravleva, Jamala Ben Saddika, Ewertona Teixieru, Briana Douwesa, Andreja Gerasimchuka, Daniela Ghitu, Rustemija Kreshnika, Sergeja Lascenka, Cartera Williamsa, Ashwina Balraka (koji je uz to što je odvjetnik bio i osuđen zbog trgovine kokainom), Paula Slowinskog, Ruslana Karaeva i Jarrela Venetiaana.


U rujnu 2017. Mladen Brestovac nokautirao ga je u Amsterdamu high kickom u prvoj rundi. U sljedećoj borbi, koja mu je bila i posljednja za Glory, izgubio je sudačkom odlukom u revanšu s Badrom Harijem. Nakon borbe su obojica bili pozitivni na doping testu, ali se Gerges još jednom izvukao na sudu i prošao bez suspenzije.

Nakon odlaska iz Gloryja prešao je u Bellator i okušao se kao MMA borac. Izgubio je prve dvije borbe za američku promociju.


1358
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Hesdy Gerges
Najpopularnije
Najnovije