Autor: mi
Datum objave: 14.08.2018


Gleison Tibau napušta UFC nakon 28 odrađenih borbi

Gleison Tibau debitirao je za UFC 2006. porazom od Nicka Diaza.

U sljedećih gotovo 12 godina odradio je ukupno 28 borbi za najjaču MMA promociju i ostvario 16 pobjeda i 12 poraza.

35-godišnji Brazilac nove izazove potražit će drugdje, jer je UFC odlučio ne obnoviti ugovor s njim.

"Stižu ponude sa svih strana. RIZIN mi je dva tjedna prije održavanja ponudio borbu s Takanorijem Gomijem, ali tada sam bio u Brazilu i bavio se svojim poslom s kolačima i nisam bio u treningu. ACB mi je također poslao ponudu, ali su oni poslije otkazali neke priredbe i odbio sam ih. Bellator je tražio da sačekam malo, ali su i oni zainteresirani. Ima i jedna promocija iz Abu Dhabija, kao i još jedna iz Rusije. Potpisivat ću ugovore na samo jednu borbu tako da ostanem slobodan" rekao je Tibau.


UFC napušta s četiri uzastopna poraza. Nakon isteka suspenzije zbog pada na doping testu ne borilište se vratio u siječnju i izgubio nokautom od Islama Makacheva. Potom ga je u lipnju na bodove pobijedio Desmond Green.


Više se neće boriti u lakoj kategoriji, već će se podići u velter.

Prije nego je došao u UFC, Tibau je 2001. pobijedio sunarodnjaka Thiaga Alvesa. 2011. podijeljenom odlukom pobijedio je Rafaela Dos Anjosa, a slavio je i protiv Caola Una, Jeremyja Stephensa, Terryja Etima,  Pata Healyja i Normana Parkea. Borio se i protiv Khabiba Nurmagomedova, Tonyja Fergusona, Michaela Johnsona, Jima Millera, Joea Stevensona i Melvina Guillarda.




484
Kategorije: MMA
Tagovi: MMA
Najpopularnije
Najnovije