Autor: mi
Datum objave: 20.08.2014


Gloryjev prvak traži revanš s Petrosyanom

Dvojac se već susreo u polufinalu Gloryjeva turnira u Rimu i tada je slavio armensko-talijanski velikan.

Gloryjev prvak u lakoj kategoriji Davit Kiria (22-9, 7KO) želi ponovno u ring s najboljim kick bokserom svijeta Giorgiom Petrosyanom. Gruzijac je naslov osvojio u Zagrebu protiv Andyja Ristieja, a upravo je Surinamac prvi čovjek koji je nokautirao inače neuhvatljivog Petrosyana (76-2-2-1NC, 35KO).

Robin Van Roosmalen je trenutno prvi izazivač za naslov, ali ovog karataša i učenika Semmyja Schilta i dalje peče poraz od Talijana, koji je u porazu od Ristieja u studenom prošle godine po peti put slomio šaku  i nije se borio od tada.

„Dugo čekam na sljedeću borbu. Trebao sam se boriti u srpnju ili kolovozu, ali to je otkazano. Sada čujem da bih mogao u ring opet u listopadu. Zašto prozivam Petrosyana? Ne samo zato što želim revanš već zato što je on trostruki svjetski prvak (vjerojatno se misli na dva K-1 MAX-a i Gloryjev turnir u Rimu, op.a.) i ostaje najveće ime u svijetu kick boksa. Znam da je izgubio zadnji meč, ali to nema veze, svi gube bar jednom i uz to Petrosyan je poražen samo dva puta u karijeri“ rekao je Kiria i dodao:

„Što će biti drugačije kad se opet budem borio s Petrosyanom? Kratki odgovor je da ću pobijediti i ostati prvak.“

Što se tiče Ristieja, Surinamac je svoj poraz u borbi za naslov opravdao slabom kondicijom. Gruzijac je raspoložen za ponovni susret u svakoj prilici i objasnio:

 

„Ja nisam pobijedio kondicijom, pobijedio sam dobrim boksom.“

1271
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Giorgio Petrosyan, Glory, Davit Kiria
Najpopularnije
Najnovije