Autor: mi
Datum objave: 30.03.2018


Gokhan Saki: Srce me zaboljelo kad sam gledao Badra

Gokhan Saki sprema se za povratak u UFC-ov kavez.

Turska kick boks zvijezda karijeru u najjačoj svjetskoj MMA promociji počela je nokautom protiv Henriquea de Silve prošlog rujna. 


To mu je bila druga MMA borba nakon što je 2004. izgubio u debiju. Zatim se u prosincu trebao boriti s Khalilom Rountreejem, ali je morao otkazati zbog ozljede koljena. Sljedeću borbu trebao bi imati na UFC-u 226: Miočić vs. Cormier u 7. srpnja u Las Vegasu.

U intervjuu za Vice prokomentirao je povratnički meč svog nekadašnjeg velikog rivala Badra Harija. S Marokancem se borio dva puta, 2004. i 2012. i oba je puta izgubio prekidom.

- Otkako ste otišli puno toga se dogodilo u Gloryju. Jeste li vidjeli borbu između Badra Harija i Hesdyja Gergesa?

"Iskreno, srce me zaboljelo kad sam gledao Badra, zato jer znam koliko je dobar i eksplozivan bio. Posljednja borba bila je drugačija. Bio je i vrlo lagan, 102 kilograma i nije se borio neko vrijeme. Nadam se da će se vratiti kroz trening i naporan rad. Kick boks ga treba. Bez njega imate samo Rica, ali izvan Nizozemske Rica nitko ne zna. Ono što mi se svidjelo je da je Badr pokazao da je odrastao. To je vrlo važan plus za njegovu karijeru."

- Je li moguće da je Badr odradio borbu na takav način zato jer je želio kroz tri runde testirati fizičku spremnost?

"To je za njega bilo novo iskustvo, boriti se sa 102 kilograma. Hesdy je uz to vrlo čudan i nezgodan protivnik. On se ne predaje. Ali, bilo je toliko toga još iz njihove prve borbe, stara priča koja se morala završiti u ringu, plus svi ti marokanski fanovi uz ring. Jednostavno, previše se toga događalo. Oko Badra je uvijek puno događaja. Ali, morate se znati nositi s tim pritiskom. Ja s tim imam manje problema. Poznajem sebe. Ali, uvijek je lijepo vidjeti Badra u ringu. Ja sam izgubio od njega, a volio bih da sam mu raznio glavu. Ali, tako je kako je."

- Jeste li u kontaktu?

"Ne, mi nikad ne razgovaramo, ali sam uvijek iskren u onome što kažem".

- Za sada, odluka da napustite Glory se pokazala pametnom.

"Čovječe, završio sam s Gloryjem. Prodavači priča. Glory je moja bivša. Nikad ne pričam o bivšima. Glory je samo moja bivša koju sam nekoliko puta opalio i otišao."

- Kada ćemo vas ponovno vidjeti na borilištu?

"Nadam se da ću se moći boriti u lipnju ili srpnju. Khalil Rountree je izjavio da bi se volio potući sa mnom kad se oporavim, jer je naša borba bila otkazana zbog moje ozljede. Tko zna."


Foto: Vice


1396
Kategorije: MMA
Tagovi: Badr Hari, Gokhan Saki, Glory
Najpopularnije
Najnovije