Autor: mi
Datum objave: 01.05.2018


Golovkin: Ako usporedite mene i Hopkinsa moji rezultati su puno bolji

Ako Gennady Golovkin ovog vikenda pobijedi Vanesa Martirosyana izjednačit će rekord Bernarda Hopkinsa po broju obrana naslova svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji.

36-godišnji Kazahstanac (37-0-1, 33 KO) pobjedom bi 20. put obranio titulu u kategoriji do 72.6 kilograma.


No, dobar dio njegovih obrana računa se iz dana dok je bio 'regularni' WBA prvak. Federacija je u to vrijeme imala i 'super' prvake, ali ni Felix Sturm, a ni Daniel Geale, kojemu je zbog toga i oduzet pojas, nisu imali namjeru ući u ring s GGG-em, iako se Geale na kraju ipak borio s kazahstanskim nokauterom. 


Trenutni WBA 'regularni' prvak u ovoj kategoriji je Ryota Murata.


Kad se sve uzme u obzir, Golovkin smatra da su njegovi rezultati puno bolji od onih koje je imao 'B-Hop'.

"Osjećam se kao zvijezda, kao prava zvijezda, jer ako pogledate Bernardove protivnike shvatit ćete da je moj rezime puno bolji. Ovo je dobra situacija za mene, moju karijeru i moje fanove. To je to."

Golovkinovi kritičari rado upućuju na to da se tijekom karijere nije borio s najjačom dostupnom konkurencijom. Prije pobjede odlukom protiv Daniela Jacobsa i remija s Canelom ostvario je 23 uzastopne pobjede prekidom.


GGG je osvojio privremni WBA naslov nokautom protiv Kolumbijca Miltona Nuneza u Panami 2010.

Hopkins je imao 20 uzastopnih obrana IBF-ovog naslova kojeg je osvojio protiv Ekvadorca segunda Mercada 1995. Tijekom svoje vladavine pobjeđivao je bivše svjetske prvake u velteru Oscara De La Hoyu i Felixa Trinidada. Naslov je izgubio u sprnju 2005. od Jermaina Taylora, koji ga je zatim porazio i u revanšu.

"Ako pogledate njegove rezultate vidjet ćete da tu nema revanša, sve su bili novi protivnici. Veliki Bernard Hopkins se dvaput borio protiv Atwuna Echolsa i tri puta protiv Roberta Allena. Nadam se da će Gennady ako odluči ostati u srednjoj kategoriji i srušiti taj rekord. To bi bila velika stvar za povijest boksa" izjavio je Kazahstančev trener Abel Sanchez.



Foto: Tom Hopkins

658
Kategorije: Boks
Tagovi: Bernard Hopkins,
Najpopularnije
Najnovije