Autor: Admin
Datum objave: 26.08.2013
Komentari:
5,00


GREŠKE KOD VJEŽBANJA

Što ne smijete zaboraviti prilikom vježbanja

Svi koji pričaju da je vježbanje zdravo, u pravu su, vježbanje je zdravo no može biti i bolno i štetno ukoliko pravilno ne radite ono čime se bavite.

Naše tijelo napravljeno je tako da mu ponekad i najmanje greške kod vježbanja mogu nanijeti dugoročnu štetu. Tako na primjer ako krivo rukovodite utezima možete oštetiti kralješnicu ili ako igrate tenis ne zagrijani možete oštetiti zglobove ... primjera je bezbroj stoga vas podsjećamo da ne radite 3 najčešće greške.

Morate se istezati i zagrijavati. To mora biti temelj svakog treninga. Ukoliko to nećete raditi morate biti svjesni da će biti više negativnog nego pozitivnog od vaših treninga i to pogotovo gledano dugoročno.Trening fleksibilnosti prije i nakon samog vježbanja pomaže vam kroz cijelu rutinu. Istezanje, kao suprotnost većini vježbanja dizanja utega, može produljiti vaše mišiće, te ih učiniti tanjima. Mišići trebaju neko vrijeme kako bi se prilagodili zahtjevima aerobne aktivnosti. Počnite polako i postepeno pojačavajte intenzitet. Ukoliko to radite naglo oštetiti ćete mišiće. Isto tako ukoliko s e hladni istežete može doći do pucanja mišićnih vlakana a to su trajna oštećenja koja će vam s stvarati probleme.

Dižite težinu koja vam u tom trenu odgovara fizičkoj spremnosti. Nikada ne uzimajte preveliku težinu koja će vas unazaditi a ne unaprijediti. Sa uništenim tijelom teško ćete napredovati. Dva puta razmislite prije nego odlučite izigravati mangupa u teretani. Prevelika težina na nekim spravama može vas i usmrtiti stoga oprez vaše tijelo ne dolazi sa garancijom. Stoga težinu povećavajte postupno, s jačanjem vlastite snage.

Morate piti puno tekućine. Ukoliko nećete ispijati dovoljno tekućine doći će do dehidracije. Ako ćete stalno gurati tijelo u iznemoglost rezultati će izostati u to budite sigurni! Ako jednostavno niste žedni nemojte čekati da osjetite žeđ, jer ćete u tom trenutku već dehidrirati. Vodu trebate piti tijekom cijele vježbe jer ćete tako ostati hidratizirani. Nakon treninga popijte neku tekućinu koja sadrži vitamine i minerale kako bi povratili one koje ste izgubili tijekom znojenja.

Ako ćete pravilno i samosvjesno pristupati svome tijelu ono će vam to vratiti u obliku predivnog tijela i vrhunskih rezultata. Ne maltretirajte ga i ne činite mu ništa nažao – ono je vaše i drugo nećete dobiti stoga ga cijenite i pazite da mu ne pomičete granice iz krajnosti u krajnost.
3282
Kategorije: Fitness
Tagovi: Fitness
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije