Autor: mi
Datum objave: 24.04.2016


Habazin: Ovo je definitivno bio moj zadnji meč

Nakon poraza u meču za naslov WBC-ove prvakinje svijeta u supervelteru Ivana Habazin (15.3, 6 KO) najavila je povlačenje iz boksa.

26-godišnja boksačica poražena je tehničkim nokautom u 3. rundi od braniteljice naslova Mikaele Lauren u borbi u Stockholmu i iako je još mlada odlučila je objesiti rukavice o klin.

"Dragi svi, stigla sam doma.  Kao prvo, želim vam još jednom zahvaliti. Nikad do sad nisam dobila toliko poruka i poziva podrške, puno mi to znači. Isto tako, dobila sam i puno kritika, čak i ružnih riječi, ali moram reći da mi je i to drago, ja se nisam osramotila. Stvarno sam pokušala dati sve od sebe, ali jednostavno nije išlo, kako kažu ponekad je potrebna i sreća. Dobila sam poruke da ne odustajem, da moje vrijeme dolazi, znam da sam rekla već i prije kako više neću boksati, ali evo obznanjujem vam svima da je ovo bio definitivno moj zadnji meč. Kao što sam i rekla prije, ako ovo ne pobijedim nema više smisla. Znam da ćete mi opet svi govoriti nemoj stati, ne odustaj. I hvala vam na tome. Ali, nažalost ne može se mjeriti naša logistika s uređenim timom. Da bi bio top, trebaš velike mečeve, cifre za organizaciju nečeg takvog, a i samih pravih priprema su abnormalne..."


"Mi to nismo imali, s onime što jesmo trudili smo se maksimalno. No, ipak je to sve bila improvizacija. Da bi bio vrh moraš imati 4 meča godišnje, biti u ritmu, ne možes biti skoro dvije godine izvan ringa i očekivati pobjedu. Na neki način, pobijedila sam sama sebe, jer sam pokušala naći pravi motiv u ovih zadnjih 6 tjedana, s obzirom da sam se cijelu prošlu godinu mučila, bih li trenirala ili ne, pa ozljede, taman kad se vratim, izbaci me tri mjeseca unatrag, sve se to skupilo i eto... Ovo je bio test! Jednostavno, došli smo do zida. Malo sam se raspisala, ali eto pokušavala sam samo objasniti zašto je moja odluka odlučna i zadnja! Treba biti realan, jer mrljaviti se može unedogled! To je to! Hvala još jednom!" napisala je na Facebooku.



Habazin je najavila povlačenje i nakon poraza od Cecilije Braekhus u meču za ujedinjenje naslova u velteru 2014., ali se ipak odlučila vratiti. U ožujku te iste godine osvojila je naslov IBF-ove prvakinje svijeta pobjedom nad Sabrinom Giuliani.




Foto: Nordic Fight Night
 


1201
Kategorije: Boks
Tagovi: Ivana Habazin
Najpopularnije
Najnovije