Autor: mi
Datum objave: 01.06.2019


Hadžović nije uspio doći do treće uzastopne pobjede u UFC-u

Damir Hadžović (13-5, 3-3 UFC) nije uspio stići do treće uzastopne pobjede u UFC-u.

Bosanski borac koji živi u Danskoj na priredbi u Stockholmu je poražen jednoglasnom odlukom sudaca (29:27, 29:27, 29:28) od Christosa Giagosa (17-7, 3-3 UFC)

Amerikanac je dominirao prvom rundom. Prvo je pogodio dobrim middle kickom. Hadžović zatim zaustavlja pokušaj rušenja, ali odmah prima kroše. Giagos sredinom runde plasira još jedan middle kick koji odmah prati rušenjem. Hadžović se diže nakon tridesetak sekundi, ali ga Amerikanac odmah ponovno ruši i do pred kraj runde povremeno udara laktovima. Borac iz BIH uspio se pridići u samoj završnici i izmjeniti nekoliko udaraca s protivnikom.


‘Bosanski Bombarder’ našao se u još težoj situaciji početkom druge runde kada je u nizu primio udarce u bradu aperkatom, koljenom i lijevim krošeom. 29-godišnji Amerikanac nastavlja dominirati i pogađa kombinacijom aperkata i direkta. Hadžović je na samom kraju runde rušio Giagosa double legom i uspio zadati udarac laktom.


U trećoj je Amerikanac bio potpuno iscrpljen. Stotinjak sekundi prije kraja završili su u parteru, a Hadžović iz gornje pozicije nije uspio učiniti ništa konkretnije.
628
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC
Najpopularnije
Najnovije